Michi de la Şuie Paparude, între viaţă şi moarte. Artistul ar putea avea probleme neurologice grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Câmpineanu
Mihai Câmpineanu

Mihai Câmpineanu, componentul trupei Şuie Paparude, a fost transferat, ieri, la Spitalul Judeţean din Timişoara, pentru un consult neurologic. Situaţia lui este incertă.

Starea de sănătate a lui Mihai Câmpineanu este încă incertă. Dacă problema cardiac este stabilă, medicii au semne mari de întrebare legată de activitatea creierului. În timp ce inima nu a funcţionat, creierul lui nu s-a oxigenat. A durat ceva timp până a fost resuscitat. Astfel că deocamdată nu se ştie extinderea problemelor neurologice, pentru că pacientul este şi sedat.

“E greu să spui cât la sută din probleme neurologice se datorează din cauza sedării şi cât la sută din cauza faptului că nu a fost irigat creierul”, a declarat profesorul Constantin Luca, şeful Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timişoara.
 

Medicii de la “Cardio” au decis, aseară, să-l ducă pe Mihai Câmpineanu la Spitalul Judeţean din Timişoara, pentru investigaţii neurologice. 
 

“Pacientul a fost adus la la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a fi consultat de medicii neurologi. S-a făcut un diagnostic diferenţial. Situaţia lui este încă incertă, dar nu avem acordul familiei de a da mai multe amănunte despre starea medicală. El este în comă în acest moment”, a declarat Iulius Jugănaru, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.


După ce a fost consultat de medicii de la „Judeţean”, „Michi” a fost dus înapoi la Clinica de Cardiologie, unde, ieri a suferit şi o intervenţie chirurgicală. Medicii au montat pacientului două stenturi pe artera descendentă anterior, o procedură standard în cazul persoanelor care au suferit un infarct.


“Indiferent ce se întâmplă, prognosticul este rezervat şi mai devreme de 48 de ore nu ne putem pronunţa”, spunea, ieri, Constantin Luca, şeful Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timişoara.

Conform medicilor, muzicianul urmează să mai fie supus unor analize la Clinica de Neurologie a Spitalului Judeţean, însă nu s-a luat o decizie pentru momentul transferului.
 

Reamintim că Mihai Câmpineanu (42 de ani), s-a prăbuşit imediat după concertul pe care Şuie Paparude l-a susţinut, sâmbătă noaptea, la RefrashTM, care s-a desfăşurat în Halele Fructus la Timişoara. Medicii au ajuns în scurt timp la faţa locului au început manevrele de resuscitare. “Michi” suferise un infarct.


Citiţi şi:

„Michi“ de la Şuie Paparude, în comă la un spital din Timişoara: „Situaţia lui este gravă şi este în stare critică“

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite