IKEA recrutează în masă pentru magazinul din Timișoara. Când e deschiderea noului centru comercial

0
Publicat:

IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilă pentru casă, a lansat programul de recrutare în masă, deschizând peste 250 de locuri de muncă în cadrul viitorului magazin IKEA Timișoara. Acesta va fi al treilea magazin al suedezilor în România, după cele două deschise la București.

Magazinul Ikea de la Timișoara FOTO Ștefan Both
Magazinul Ikea de la Timișoara FOTO Ștefan Both

Construcția noului magazin Ikea, din comuna Dumbrăvița, de la intrarea în Timișoara, este gata, însă se mai fac amenajări în interior. Șantierul a demarat în 25 septembrie 2021, iar termenul de execuţie trecut în proiect era de 12 luni. Echipa de management a magazinului a fost recrutată în aprilie 2022 și respectă principiile care ne definesc la nivel de egalitate de gen, cu 50% femei și 50% bărbați în poziții de conducere. 

Apoi, s-au alăturat echipei specialiști și experți în cadrul departamentului de logistică, manageri de departamente și lideri de echipe, iar la sfârșitul lunii septembrie a început recrutarea în masă pentru restul posturilor vacante: serviciul de relații cu clienți, casierii, mentenanță etc. Chiar dacă salariile sunt tentante și oportunități de creștere pe plan profesional, dar și pe plan personal, asigurând șanse egale în ceea ce privește recrutarea și dezvoltarea angajaților, cei de la Ikea se confruntă cu lipsa muncitorilor necalificați, ceea ce a dus și la întârzierea deschiderii magazinului.  

Compania oferă multiple oportunități de creștere pe plan profesional, dar și pe plan personal, asigurând șanse egale în ceea ce privește recrutarea și dezvoltarea angajaților. 

În prezent Ikea caută să recruteze încă 250 de persoane.  

Există mai multe roluri disponibile în departamentele operaționale, la vânzări, logistică, relații cu clienții și restaurant.  

Suntem foarte entuziasmați de perspectiva întâmpinării noilor colegi, care  vor avea nenumărate oportunități în cadrul unei companii globale. Ne-am luat angajamentul să ne ridicăm la nivelul așteptărilor colegilor noștri și, acolo unde se poate, chiar să depășim aceste așteptări. Tocmai de aceea, oferim o gamă largă de beneficii profesionale și un mediu de lucru care are în centrul său bunăstarea angajaților, asigurându-ne în același timp că rămânem fideli misiunii noastre de a ajuta cât mai mulți oameni să își împlinească visele legate de amenajarea locuinței”, a declarat Nicoletta Muscinelli, market manager Ikea Timișoara.

Magazinul se va deschide în vară

Din anumite surse, în caz că cei de la Ikea nu găsesc personal autohton, vor încerca să recruteze angajați din străinătate.  

De asemenea, angajații de la Ikea beneficiază de un pachet complet de beneficii, care include abonament medical la o clinică privată, asigurare de viață, tichete de masă, decontare lunară parțială a cheltuielilor de transport, vouchere de vacanță, concediu de odihnă suplimentar, indemnizație suplimentară pentru turele de weekend și de noapte, bonusuri de performanță și planuri de pensie, în funcție de vechimea în cadrul companiei. 

Magazinul Ikea Timișoara reprezintă următoarea etapă, după București, în planul de expansiune al Ikea România și Ikea Europa de Sud-Est, iar reprezentanții companiei spun că depun toate eforturile pentru a asigura condițiile necesare deschiderii.  

Ikea își propune să deschidă magazinul din Timișoara în vara acestui an, astfel încât să ofere posibilitatea tuturor oamenilor din vestul României de a se bucura de soluțiile de amenajare bine concepute, funcționale, durabile și sustenabile cu care Ikea și-a obișnuit clienții: o multitudine de servicii, accesibilitate online si offline și o experiență plăcută pentru toată familia”, au transmis cei de la Ikea România. 

Clădire verde la Timișoara

Centrul comercial de la intratea în Timișoara are un regim de înălţime S+P+1E, construcția urmărind cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. 

Va folosi energie regenerabilă, fiind echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii. 

Cifră de afaceri de peste un miliard de lei 

Ikea România a înregistrat o cifră de afaceri care a depăşit un miliard de lei în anul fiscal 2022 și o creştere cu peste 13% pentru comerţul online, comparativ cu anul precedent. 

Compania a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier şi 34,2% accesorii. 

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite