Locuri de muncă în noul magazin Ikea Timișoara. Strategia companiei suedeze

0
Publicat:

Suedezii de la Ikea investesc în noul magazin din Timișoara aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România după cele două magazine din București.

Se construiește Ikea Timișoara FOTO Ștefan Both
Se construiește Ikea Timișoara FOTO Ștefan Both


Se apropie termenul de finalizare a lucrărilor la noul magazin Ikea, din comuna Dumbrăvița, de la intrarea în Timișoara, care va fi al treilea din România și primul din afara Capitalei. Șantierul a demarat în 25 septembrie 2021, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Recent, a fost închisă clădirea albastră și au demarat o serie de lucrări în interiorul acesteia, cum ar fi finalizarea sistemelor de electricitate, de încălzire, de ventilație și de răcire.

Construirea unui magazin Ikea sustenabil, de peste 27.000 metri pătrați, este un proces de durată. Ne-am propus să construim un magazin la cele mai înalte standarde, dar și să fim eficienți și să respectăm termenele limită aferente acestui proiect. Stadiul lucrărilor este monitorizat zilnic și analizăm constant noi oportunități de a îmbunătăți și accelera procesul de construcție. Deschiderea Ikea Timișoara este o etapă de dezvoltare importantă pentru Ikea Europa de Sud-Est în România”, au transmis reprezentanții Ikea.

250 de locuri de muncă la Ikea Timișoara

Între timp cei de la Ikea au început și angajările. Plănuiesc să recruteze 250 de persoane pentru noul magazin din Dumbrăvița.

Echipa de management a magazinului a fost recrutată în aprilie 2022 și respectă principiile care ne definesc la nivel de egalitate de gen, cu 50% femei și 50% bărbați în poziții de conducere. Tot în această perioadă, mai mulți specialiști și experți s-au alăturat echipei noastre, în cadrul departamentului de logistică, au mai transmis reprezentanții Ikea.

Aceeași sursă menționează că, în acest moment, recrutează manageri de departamente și lideri de echipe, iar ulterior planul este ca la sfârșitul lunii septembrie să înceapă recrutarea în masă pentru restul posturilor vacante.

„Căutăm colegi în mai multe departamente, cum ar fi cele de vânzări, logistică, design interior, restaurantul Ikea, serviciul de relații cu clienți, casierii, mentenanță, precum și securitate și sănătate în muncă. Ikea oferă multiple posibilități și oportunități de dezvoltare, atât pe plan profesional, cât și personal, asigurând oportunități egale în recrutare și dezvoltare, indiferent de vârstă, identitate de gen, orientare sexuală, etnie, rasă, naționalitate, religie sau orice altă dimensiune a identității lor”, au mai transmis cei de la Ikea.

Magazinul Ikea se va deschide la Dumbrăvița FOTO Ștefan Both
Magazinul Ikea se va deschide la Dumbrăvița FOTO Ștefan Both

„Încurajăm refugiații să aplice pentru posturile libere”

Tot o politică internă a companiei suedeze este și oferirea unor locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina. În contextul în care în Timișoara există o comunitate mare de ucraineni, Ikea a luat mai multe măsuri care au scopul de a sprijini comunitatea de refugiați.

Alături de ONG-urile noastre partenere, încurajăm refugiații să aplice pentru posturile libere, ulterior fiind incluși în procesul nostru standard de recrutare. În paralel, noi continuăm și programul Abilități pentru angajare. Acest program de formare profesională vizează refugiații care au nevoie de ajutor în a se integra, mai ales cei din grupurile dezavantajate, care poate nu au avut ocazia să lucreze înainte, dar care doresc să o ia de la zero în țara care îi găzduiește”, mai spun reprezentanții companiei.

Se așteaptă și autorizațiile de funcționare

Data precisă pentru deschiderea magazinului nu a fost stabilită, aceasta depinzând de stadiul lucrărilor și de momentul obținerii autorizației de funcționare a magazinului.

Vom comunica data exactă de deschidere atunci când ne apropiem de finalizarea lucrărilor de amenajare în interior și exterior, în baza aprobărilor și autorizațiilor obținute de la autoritățile locale. Ne bucurăm să avem sprijinul autorităților locale și județene în acest proces și ne dorim să continuăm excelenta colaborare și pe viitor”, au mai transmis cei de la Ikea.

Lucrările la magazinul Ikea de la Dumbravița FOTO Ștefan Both
Lucrările la magazinul Ikea de la Dumbravița FOTO Ștefan Both


Centrul comercial va avea un regim de înălţime S+P+1E, construcția urmărind cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM.

De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deşeurile generate, din care 100% din deşeurile alimentare care provin de la restaurantul şi bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite