FOTO Uriaşul pod de PET-uri construit la Timişoara nu a intrat în Cartea Recordurilor Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii acţiunii „cu.podu”, Eco Stuff România, au primit un răspuns nefavorabil de la Guinness Book. Podul de PET-uri construit peste Bega nu va fi omologat în Cartea Recordurilor.

Cei de la Eco Stuff au primit la început următorul mesaj din partea celor de la Guinness World Record: “Cu părere de rău te informăm că n-am reuşit să-ţi recunoaştem recordul”. A urmat o serie de corespondenţă prin e-mail între cele două părţi, însp cei de la Guinness susţin că podul timişorean nu va fi omologat.

Au fost trimise sute de poze prin care s-a arătat fiecare etapă şi cele mai importante momente din construirea podului, din cele trei luni de lucru, poze cu cele peste o sută de mii de PET-uri. Tot degeaba.

Documentaţia a fost trimisă în data de 4 august.

“N-am putut să-ţi recunoastem recordul pentru că, dovezile trimise nu arată metoda prin care au fost numărate pet-urile şi de asemenea, construcţia nu prezintă o structură completă”, explică cei de la Guiness Book.

Timişoara a concurat la categoria “Largest plastic bottle sculpture” – cea mai mare sculptură din pet-uri şi recordul care trebuia doborât era de 42.000 pet-uri. Lupta era un pod de pet-uri din Italia.

“Ştiam de la început că va fi greu de dovedit doborârea recordului. Una din cerinţele standard era filmarea intregului proces de măsurare a structurii. În acest caz, numărarea pet-urilor din gabioane plus balustrada plus îmbrăcatul pe dinafară al gabioanelor. Voluntarii EcoStuff au numarat doar pet-urile din gabioane în 2 saptamani. Cum? Cu ajutorul unui marker, cu care marcai pet-ul după ce l-ai numarat, ca să nu-l mai numeri o dată şi cu o foaie şi pix”, a fost răspunsul celor de la Eco Stuff.

“Au fost numărate pet-urile din fiecare snop, înainte de a fi pus în gabion, a fost fotografiat fiecare strat din fiecare gabion, astfel încât să poată fi numărat pe calculator, mărind poza şi a fost şi trecut numărul pet-urilor pe fiecare din cele 76 de gabioane…În sutele de poze şi filmuleţe pe care le-am trimis, erau voluntari în plin proces de numărare, trebuie doar să te uiţi la poze şi să citeşti documentaţia…

Acum mi-am dat seama că, nici dacă am fi avut cei 6.000 de euro să chemăm un reprezentant Guinness să fie de faţă la procesul de măsurare, tot n-am fi realizat nimic, pentru că nu putea sta trei săptămâni lângă noi să supravegheze întreg procesul (2 saptamani de umplut gabioanele plus 5 zile cât a durat montarea podului şi punerea balustradei)”, mai explică cei de la Eco Stuff.

Cei de la Eco Stuff au răspuns celor de la Guinness Book că pentru a demonstra că au făcut cel mai mare pod de pet-uri din lume există dovada. Doar că cei de la Guinnes trebuie să şi dorească să se apuce să numere pet-urile.

 “Noi suntem împacaţi cu ideea. Intratul în Guinnes World Record era doar un bonus, nu un scop. Dacă doream cu orice pret să batem un record mondial, alegeam ceva mult mai simplu… puteam să ne adunam 50 de oameni şi să ne ţinem respiraţia timp de 5 secunde”, a fost răspunsul ironic al celor de la Eco Stuff.

Citeşte şi:

FOTO A fost inaugurat la Timişoara cel mai mare pod din PET-uri din lume. Capitala Banatului a bifat o nouă premieră mondială

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite