FOTO Ba.Rock Acustic Live la Timişoara, primul concert de anvergură transmis integral pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Stepan, Horia Crişovan şi Mario Florescu, la Ba.Rock Acustic Live FOTO Ştefan Both
Ilie Stepan, Horia Crişovan şi Mario Florescu, la Ba.Rock Acustic Live FOTO Ştefan Both

Cea de a doua ediţie a Festivalului Baroc din Timişoara s-a încheiat cu un super-concert susţinut de Ilie Stepan, Horia Crişovan şi Mario Florescu

După o săptămână plină de evenimente de excepţie, în care timişorenii au avut ocazia să redescopere istoria “burgului” de pe Bega, duminică seara s-a lăsat cortina pentru Festivalul Baroc 2013.

Pentru încheiere, organizatorii au programat un spectacol de zile mari la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

“Ba.Rock Acustic Live", alături de Stepan Project, a fost o veritabilă desfătare sonoră pentru timişoreni. lie Stepan, Horea Crişovan şi Mario Florescu au oferit o seară nemaipomenită, un regal de muzică.

Concertul a fost perfect, de la partea vizuală -  cu videoclipuri şi imagini proiectate pe un ecran gigant care s-a aflat în spatele artiştilor, lumini, până la sonorizare. De altfel, pentru a fi siguri că totul va ieşi bine, sunetul a fost asigurat de o firmă din Ungaria.

Concert online live

Concertul a ajuns şi la cei care nu au ajuns în sala de concerte. A fost primul eveniment de anvergură care a fost transmis integral online Live.  

Ba.Rock Acustic Live  a oferit piese din repertoriul trupei Pro Musica, piese semnate Ilie Stepan sau Horea Crisovan, melodii de pe Stepan Project, dar şi coveruri de la Sting, Eeagles sau Goran Bregovici.

În acest an se împlinesc 40 de ani de la înfiinţarea trupei Pro Musica, însă Ilie Stepan nu a reuşit să organizeze un mare concert aniversar. Acesta promite însă la anul un eveniment pe măsură.

“Ştiu că toată lumea se întreabă ce s-a întâmplat cu concertul aniversar Pro Musica 40 de ani. Din motive care nu ţin de noi nu am putut să-l face. Dar cu siguranţă va fi la anul. O să fie un concert Pro Musica 40+1 an”, a spus Ilie Stepan.

Ilie Stepan a lansat în luna noiembrie a anului trecut albumul “Lumina”, care constituie cea de-a treia parte a trilogiei „Sensul Vieţii“ începută în 1996 cu albumul „Sensul vieţii” şi continuată în 2001 cu dublul-album „Undeva în Europa…”. Acesta este alcătuit din trei CD-uri, un DVD şi un booklet de 80 de pagini şi este, probabil, proiectul cel mai de anvergură din rockul românesc, dat fiind faptul că la realizarea lui şi-au adus aportul zeci de artişti din domenii precum muzică, grafică, film, fotografie, litere.

Citiţi şi:

VIDEO Pro Musica, 40 de ani de suflu vestic în România: “Noi am fost multiculturali înainte să fie asta la modă în Europa”

VIDEO Cel mai amplu proiect muzical românesc: „Lumina” lui Ilie Stepan

Festivalul Baroc, cel mai complex eveniment din Timişoara: Sărbătoare de ziua lui Eugeniu de Savoya

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite