Elevii de la C.D. Loga au revenit la cursuri. Sursa de infecție cu norovirus rămâne încă un mister

0
Publicat:

Ancheta epidemiologică făcută de Direcția de Sănătate Publică Timiș la Colegiul C.D. Loga din Timișoara este încă în desfășurare. S-au trimis probe și la Institutul Cantacuzino din București.

Colegul CD Loga din Timișoara FOTO arhivă Adevărul
Colegul CD Loga din Timișoara FOTO arhivă Adevărul

Colegiul C.D. Loga din Timișoara a fost dezinfectată cu substanțe virucide și bactericide cu spectru larg, după ce la începutul lui aprilie 2024, zeci de copii și profesori au ajuns la spital din cauza unei infecții.

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, școala a fost riguros aerisită, toate clasele, încăperile și suprafețele au trecut printr-un proces de curățenie generală. Astfel, luni dimineața, 8 aprilie 2024, elevii au revenit la școală, după ce două zile, joi (4 aprilie 2024) și vineri (5 aprilie 2024), au fost nevoiți să participe la cursuri online, pe platforma pe care școala a folosit-o și în pandemie, la care nu au renunțat.

Considerăm că am luat toate măsurile firești să-și poată relua activitatea. Evident, cei sănătoși, care sunt clinic sănătoși și care nu mai au simptomatologia pe care au avut-o până zilele trecute, respectiv colegii noștri, cadrele didactice. S-au igienizat toate spațiile, s-a făcut curățenie peste tot, spațiile sunt aerisite. Nu cred că se poate pune problema ca la <Loga> să fie o problemă de igienizare, spațiile sunt curate, deci eu nu aș vrea să arunc o astfel de știre cum că igienizarea ar fi fost cauza, nu s-a confirmat. Eu nu am auzit să spună cineva lucrul acesta”, a declarat Aura Danielesc, inspectorul Inspectoratului Școlar Județean.

În noaptea de miercuri, 3 aprilie 2024, 86 de elevi şi 21 de profesori de la Colegiul „C.D. Loga” din Timișoara au ajuns la spital cu dureri abdominale, vărsături și unii dintre ei diaree. 14 copii și trei adulți au fost internați, însă după ce starea lor de sănătate s-a ameliorat, au fost externați. O parte din ei au ieșit pozitiv la testul cu norovisrus, principala sursă de infecție indicată de medici.

Între timp, ancheta epidemiologică făcută de Direcția de Sănătate Publică Timiș este încă în desfășurare. Sursa infecțiilor nu a fost încă depistată.

Rezultatele analizelor efectuate din probele recoltate de către DSP se încadrează în valori normale. Probele analizate nu au identificat sursa de infecție. Pentru extinderea parametrilor analizați, au fost trimise probe și la Institutul Cantacuzino. Ancheta este în desfășurare”, a transmis luni, 8 aprilie 2024, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite