Urșii dau târcoale în orașul Târgu Mureș. Localnicii sunt sfătuiți să nu meargă pe Platoul Cornești

0
Publicat:

Primăria Târgu Mureș le cere locuitorilor să evite folosirea pistei de alergare de pe Platoul Cornești, mai ales seara și noaptea, după ce în zonă a apărut o ursoaică și doi pui.

ursi targu mures primavara jpeg

În zona platoului Cornești și a Grădinii Zoologice și-a făcut apariția în ultima perioadă o familie de urși: o ursoaică și doi pui, anunță Primăria Târgu Mureș.

Prin urmare, s-au luat măsuri pentru ca populația să fie protejată. „Ieri avut loc ședința Echipei de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, constituit în baza Ordonanței nr. 81/2021. Până la finalizarea procedurilor de relocarea celor trei exemplare de urs, recomandăm populației să dea dovadă de atenție şi vigilență în această perioadă, să evite folosirea pistei de alergare de pe Platoul Cornești, mai ales seara și noaptea. Totodată, în cazul în care constată apariția unui animal în zonă, îi rugăm să apeleze numărul 112“, anunță Primăria Târgu Mureș.

Localnicii spun că văd urșii în fiecare seară și se întreabă unde anume vor fi relocate exemplarele. „Și vor fi realocați...unde? Pădure nu prea mai este. Iar urșii în nevoie de mâncare călătoresc și 25-30 km zilnic. Așadar din punctul meu de vedere e o soluție de câteva zile. Dar specialiștii știu mai bine. Păcat ca nu răspund dacă urșii atacă omul după relocare“, scrie un localnic la postarea Primăriei Târgu Mureș. 

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri