Urși masivi filmați într-un ocol silvic din Suceava. „În căutarea hranei, fac deplasări lungi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosind toate simțurile. Într-un asemenea periplu au fost surprinse, într-o pădure din nordul României, câteva exemplare mari.

Imaginile cu masivele animalele au fost postate marți pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

„Urși în pădurile administrate de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava, în filmări realizate de colegul nostru Ionel Moroșanu”, se arată în mesajul care însoțește inregistrarea video.

Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase.

„În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, explică Romsilva.

image

Romsilva gestionează peste 250 de fonduri cinegetice şi anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase şi suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată şi peste 300 de tone de sare. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populaţii de urs din Europa, urşii trăiesc în pădurile din zona montană a lanţului carpatic.

Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite