Oseminte umane scoase la iveală la amenajarea unui teren de sport. Câinii le-au răvășit VIDEO

0
Publicat:

Un caz șocant a avut loc în comuna Brănești, din județul Gorj. Oseminte umane au ieșit la iveală, când un excavator a decopertat o suprafață de teren aflată în curtea școlii primare din satul Pârâu, pentru amenajarea unui teren sintetic de sport.

Mai grav este că nimeni nu a venit să ridice osemintele timp de mai multe săptămâni, după cum spun localnicii, iar câinii au luat chiar oase și le-au dus în alte locuri.

Oamenii spun că acolo a fost un cimitir, dar că lucrătorii care au excavat nu știau acest lucru și nici nu i-a interesat de oasele umane pe care le-a scos la suprafață.

„De aproximativ o lună de zile osemintele, scoase cu utilajul primăriei, stau împrăștiate pe suprafața terenului, prin curtea scolii și chiar pe marginea drumului județean, fiind luate de câinii cetățenilor. Aceste lucruri sunt trecute neobservate de primar și de angajați pentru a nu fi pus într-o poziție proastă înainte de alegeri. Sperăm să se sesizeze și organele competente să ia măsuri în acest caz“, a spus un localnic din comuna Brănești.

Osemintele au ieșit la iveală după ce s-au efectuat lucrări cu un excavator Foto: Alin Ion
Osemintele au ieșit la iveală după ce s-au efectuat lucrări cu un excavator Foto: Alin Ion

„Vor fi adunate și reînhumate cu o slujbă a parastasului“

Preotul din localitatea Brănești a spus că nu a fost anunțat cu privire la aceste eveniment și că este nevoie ca osemintele să fie reînhumate cu slujbă religioasă.

Nu știu nimic de acele oseminte. Am auzit că s-ar face un teren de sport. Acum aud de acele oseminte. Dacă va fi cazul, osemintele vor fi adunate și reînhumate cu o slujbă a parastasului, unde preotul face Veșnica pomenire și se înhumează ce se mai găsește. Eu nu știu de existența acestui fost cimitir. Nu cred că este cazul să se deschidă o anchetă a poliției, mai ales că nu existau acolo cruci sau morminte și au fost dezgropate accidental. O să merg la fața locului cu mai mulți oameni și o să le strângem. O să facem slujba parastasului complet. Le îngropăm, ca să nu avem probleme de ordin duhovnicesc“, a spus Adrian Gogoșanu, preotul paroh din comuna Brănești.

vor fi adunate și reînhumate cu o slujbă a parastasului,
vor fi adunate și reînhumate cu o slujbă a parastasului,

Primarul crede că problema a ieșit la iveală pentru că se apropie alegerile

Primarul comunei Brănești, Georghe Stochițoiu, a spus că nu a fost informat nimic despre această situație și pune totul pe seama apropierii campaniei electorale: „Nu am cunoscut nimic. Îndreptăm acolo terenul. Poate că a fost înainte un cimitir. Să întreb și să văd care e situația. Probabil că în campanie caută fel de fel de probleme. Noi doar am nivelat cu un utilaj de-al nostru pe deasupra, 20 de centimetri, și nu știu că s-au găsit oase“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite