Femeie căutată de salvamontiști într-un lac de acumulare de pe râul Olt VIDEO

0
Publicat:

O femeie despre care există informații că s-a înecat într-un baraj de pe râul Olt este căutată cu o dronă subacvatică de către salvamontiștii gorjeni. 

„Salvatorii acvatici din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj intervin, la solicitarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, pentru căutarea trupului unei femei înecate într-unul dintre barajele de pe Raul Olt. 

Salvamontiștii folosesc cel mai performant echipament de acest gen din lume, în țară existând doar două astfel de echipamente, ambele la structuri Salvamont.

Nu întotdeauna echipele de salvare pot fi anunțate în timp util, mai ales când vorbim de puterea apelor, însă și în aceste situații deja tragice putem sa venim in sprijinul familiilor îndurerate pentru liniștea acesteia“, a transmis Salvamont Gorj.

Cinci centre de căutare acvatica și subacvatică Salvamont

Serviciul Salvamont Gorj a fost primul din țară care s-a dotat cu o dronă subacvatică, după care au urmat și alte structuri iar în perioada următoare vor fi și alte dotări. 

„După cele două echipamente achiziționate de serviciile Salvamont din Gorj și Harghita, o nouă serie de sonare digitale bazate pe Inteligență Artificială pentru detectarea persoanelor aflate sub apă, cele mai performante la nivel mondial, vor intra, în perioada următoare, în dotarea structurilor Salvamont din țara noastră.

Astfel, din acest an, la nivel național vor exista cinci centre de căutare acvatică și subacvatică Salvamont.

Aceste centre nu își vor limita activitatea la căutarea victimelor doar în apele de munte, ci vor răspunde solicitărilor primite de pe întreg teritoriul țării“, au precizat reprezentanții Salvamont.

Operațiune de căutare SURSA Salvamont Gorj
Operațiune de căutare SURSA Salvamont Gorj

Trei persoane înecate au fost găsite cu ajutorul dronei subacvatice

În cursul anului trecut, in primele șase luni de la achiziție, salvamontiștii, folosind acest echipament de detecție foarte performant, unic la noi în țară la vremea respectivă, au reușit să localizeze trupurile a trei persoane înecate, după ce acestea au fost căutate fără rezultat cu scafandri.

Detectorul și alte echipamente de salvare acvatică de ultimă generație, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport și lansare de echipamente medicale și de salvare, lansatoare de coarda au fost prezentate, în premieră națională, anul trecut în cadrul exercitiului Aquares 2023 pe lacul Sâmbotin din judetul Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite