Prima sentinţă de închisoare cu executare pentru braconaj din istoria justiţiei la Suceava. Cât va sta după gratii un vânător care a împuşcat un mistreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat pe nume Victor Oros a fost condamnat la închisoare cu executare pentru braconaj. Acesta a fost trimis în judecată pentru că în vara lui 2014 a omorât un mistreţ într-o pădure din Cârlibaba, judeţul Suceava. Sentinţa instanţei este definitivă.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Victor Oros, zis „Pişta”, din oraşul Borşa, judeţul Maramureş, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de „braconaj cinegetic” şi „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”.

În plus, maramureşeanului i s-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme pe o perioadă de trei ani de zile.

Judecătorii suceveni au mai stabilit că inculpatul Victor Oros trebuie să plătească părţii civile Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava suma de 1.000 de euro. Magistraţii au mai dispus şi confiscarea de la inculpat a unei carabine cu lunetă şi a cinci tuburi de cartuş.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au trimis în judecată pe Victor Oros pentru comiterea infracţiunilor de „braconaj cinegetic” şi „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”. Acesta a fost acuzat că, la data de 26 august 2014, s-a deplasat în pădurea de pe raza comunei Cârlibaba, judeţul Suceava, unde a împuşcat un porc mistreţ. Maramureşeanul a fost prins în flagrant de către poliţiştii ce au primit un apel prin care s-a anunţat faptul că în pădurea mai sus menţionată s-ar afla mai mulţi braconieri.

Condamnarea cu executare a braconierului din Borşa este o premieră pentru instanţele de judecată sucevene. Persoanele prinse la braconaj au scăpat până în prezent fie cu pedepse cu suspendare, fie cu amenzi penale.

Braconierii din Borşa vânează frecvent în pădurile de la graniţa judeţelor Suceava şi Maramureş. La începutul acestui an, un alt bărbat din oraşul din Maramureş a fost prins de poliţiştii suceveni după ce a omorât două ciute într-o pădure din Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

Braconaj la lumina farurilor unui autoturism, la marginea unui sat din Mehedinţi

Poliţia, cu ochii pe braconieri. Peste 2 tone de peşte fără acte, confiscat în ultimele două săptămâni

Braconier împuşcat mortal de un coleg de vânătoare speriat de apariţia pădurarului 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite