Cruzime fără margini: căţeluşă Husky de 3 ani, ucisă în chinuri groaznice de un sucevean. Ce riscă bărbatul

0
Publicat:

Un bărbat și-a omorât câinele la Suceava, lovindu-l în cap cu o țapină, după ce anterior îl băgase într-un sac. Bărbatul a fost reținut de polițiști su acuzația de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept.

Bărbatul de 50 de ani din Suceava a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul de 50 de ani din Suceava a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor - IPJ Suceava anchetează un bărbat de 50 de ani din comuna Ulma pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

„În 8 decembrie 2023, bărbatul ar fi ucis prin aplicarea mai multor lovituri în zona capului cu o țapină un câine, având caracteristici morfologice asemănătoare rasei Husky, de sex feminin, în vârstă de aproximativ trei ani, animal pe care îl deținea în satul Nisipitu”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Cu o zi înainte, acesta i-ar fi aplicat animalului mai multe lovituri cu un obiect contondent, lovituri în urma cărora câinele a rămas inconștient, după care l-a introdus într-un sac și l-a aruncat într-o zonă situată în spatele locuinței de domiciliu, au stabilit anchetatorii.

Luni, 19 februarie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor l-au reținut pe barbatul de 50 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Dacă va fi găsit vinovat, suceveanul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la un an sau aplicarea unei amenzi.

Bărbat din Prahova, reţinut pentru că a călcat intenţionat cu maşina un câine

Un caz asemănător a avut loc acum 11 zile în județul Prahova. Un bărbat a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, pentru că a lovit intenţionat cu autoturismul un câine.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova au reţinut un bărbat de 45 de ani, din Urlaţi, bănuit de comiterea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Prahova.

Dosarul în acest caz a fost deschis după ce, marţi, 13 februarie 2024, o persoană a reclamat la Poliţie că un şofer a ucis un câine, în timp ce se deplasa cu un autovehicul în comuna Dumbrava.

„În baza sesizării, au fost efectuate verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt, bărbatul în cauză fiind identificat şi depistat la scurt timp de poliţişti, iar ulterior condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore”, precizează sursa citată.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite