Un oltean și-a omorât soacra cu o palmă. Femeia a făcut un traumatism cranian. Ginerele, uluit: „Doar i-am dat o palmă”

0
Publicat:

Un bărbat din Olt este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. El i-a aplicat soacrei sale o palmă peste obraz, iar femeia a făcut, la patru zile distanță, un accident vascular cerebral, ulterior decedând.

Femeia a suferit un AVC, decedând la spital FOTO: arhiva
Femeia a suferit un AVC, decedând la spital FOTO: arhiva

Conflictul între bărbatul de 43 ani și soacra sa, în vârstă de 67 ani, a avut loc în seara zilei de Bobotează, în jurul orei 20,30, la o adresă din municipiul Caracal. Bărbatul s-a întors acasă sub influența băuturilor alcoolice, între bărbat și socara sa a izbucnit un conflict verbal, iar bărbatul a lovit-o în cele din urmă pe femeie cu palma peste obraz. 

„Victima era soacra inculpatului, locuiau împreună. Conflictul s-a întâmplat pe 6 ianuarie, undeva în jurul orei 20,30. A fost un incident spontan. Inculpatul a venit acasă, era sub influența alcoolului, și ca urmare a unor reproșuri a intervenit acest incident și în acea împrejurare i-a aplicat o palmă victimei, o lovire destul de profundă, peste față, respectiv peste obrazul stâng. A fost atât de puternică lovitura încât s-a produs un traumatism cranian, dar consecințele, respectiv simtomatologia, au fost tardive. În seara aceea s-a sunat la 112, a venit poliția, s-a instituit ordin de protecție, dar victima nu s-a simțit rău, astfel încât să fie condusă la spital. A rămas în continuare în locuință”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuța.

La patru zile distanță, în timp ce victima se deplasa, alături de fiica sa și de alți doi martori, către Judecătoria Caracal, unde era pus în discuție ordinul de protecție, femeii i s-a făcut rău. S-a plâns de dureri puternice de cap, după care a devenit inconștientă. 

Fiica și martorii au pornit îndată către spitalul din Caracal, acolo s-a constatat că femeia de 67 ani suferise un accident vascular cerebral, fiind transferată la spitalul de urgență din Craiova. A fost operată, însă, în ziua de 11 ianuarie 2023, femeia a decedat.

„Doar i-am dat o palmă!”

Este o situație foarte bizară, în 27 ani nu am văzut așa ceva, dar am înțeles mecanismul, în urma discuțiilor și cu medicul legist”, a mai precizat prim-procurorul Anca Anuța.

În urma loviturii extrem de puternice s-a produs ruptura unui vas de sânge, în cele din urmă această sângerare determinând accidentul vascular cerebral.

Inculpatul, la rândul său, spun surse judiciare, n-a înțeles ce se întâmplă și cum a putut să-și omoare soacra cu o singură palmă. „Doar i-am dat o palmă!”, ar fi repetat uluit agresorul.

Familia nu ar avea, de asemenea, istoric de conflicte domestice. Bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că a fost prima răbufnire, ca rezultat al frustrărilor acumulate traiului în comun timp de aproximativ nouă ani.

Cert este că bărbatul de 43 ani va fi judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte, riscând o pedeapsă cuprinsă între 6 și 12 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa maximă pentru faptul că agresiunea s-a produs în familie. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite