Podul peste râul Olt închis din motive de siguranță reîncinge spiritele. Localnicii anunță protest, drumarul se apucă de treabă

0
Publicat:

Localnicii din Verguleasa, județul Olt, au anunțat că vor protesta din nou, duminică, 25 iunie 2023, cerând să se redeschidă podul peste râul Olt care leagă localitatea lor de Drăgășani. Drumarul le-ar putea anula motivele de protest.

Bucăți din trotuar au căzut în râul Olt, iar podul a fost închis FOTO: arhiva/DRDP Craiova
Bucăți din trotuar au căzut în râul Olt, iar podul a fost închis FOTO: arhiva/DRDP Craiova

Podul peste râul Olt s-a închis în prima decadă a lunii martie 2023, după ce bucăți din trotuar au căzut în râu. S-a decis că participanții la trafic nu ar mai fi în siguranță, așa că inițial s-a propus să se circule cu restricții, ulterior traficul fiind închis complet.

Varianta ocolitoare le creează însă localnicilor probleme mari, drumul fiind de câteva ori mai lung și cheltuind astfel și bani și timp. 

Cetățenii din Verguleasa, cei mai afectați, pentru că foarte mulți lucrează în județul vecin, Vâlcea, și o parte își duc și copiii la școală tot aici, au mai organizat un protest, la Slatina, cerând expertiză pentru acest pod și găsirea unei soluții pentru redeschiderea circulației.

După săptămâni bune de la protest au primit vestea că Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a solicitat unui expert să se pronunțe cu privire la siguranța podului și la posibilitatea ca, după efectuarea unor lucrări de punere în siguranță, podul să poată fi redeschis.

De curând expertul s-a pronunțat, iar DRDP ar urma să se deplaseze cu constructorul la fața locului și să stabilească ce lucrări sunt de făcut, pe care să le și realizeze.

Între timp, cetățenii din Verguleasa au anunțat un nou protest. Acesta ar urma să se desfășoare duminică, 25 iunie 2023, între orele 11,00 și 15,00, la Poganu-Verguleasa.

Organizatorii au făcut apel ca cei care au aceeași nemulțumire să participe, însă cu anumite condiții. „Vă adresăm rugămintea să desfășurăm un protest pașnic și civilizat, fără implicații politice sau de altă natură”, este apelul lor.

Protestul s-ar putea anula însă, în condițiile în care surse din cadrul DRDP Craiova spun că joi, 22 iunie 2023, ar urma ca la fața locului să ajungă reprezentanți ai constructorului și ai DRDP Craiova, care să stabilească ce lucrări sunt necesare, când începe execuția și când ar putea fi redeschis podul.

Dacă execuția acestor lucrări începe curând, în mai puțin de o lună podul ar putea fi redeschis.

La acest moment, pentru a ajunge din Verguleasa (Olt) la Drăgășani (Vâlcea) se parcurge un drum de zeci de kilometri, în condițiile în care drumul folosind podul închis era de sub un kilometru.

O altă variantă, periculoasă însă, spun localnicii, este peste barajul din zonă, unde pentru trecerea peste contracanal s-a făcut o improvizație. Consiliul Județean Olt are în proiect o soluție pentru acest contracanal, însă nici aceasta nu poate fi pusă în practică imediat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite