În ce condiții se redeschide traficului podul peste râul Olt din care cad bucăți. De ce s-au răzgândit drumarii

0
Publicat:

Podul care a determinat localnicii din Verguleasa, Olt, să iasă în stradă, dar și să bombardeze instituțiile cu plângeri, se va redeschide până la începerea școlii, au promis, joi, reprezentanții DRDP Craiova, însă cu anumite condiții.

Trotuarele care au devenit nesigure vor fi îndepărtate FOTO: DRDP Craiova
Trotuarele care au devenit nesigure vor fi îndepărtate FOTO: DRDP Craiova

Podul cu o vechime de peste 100 de ani a fost închis în luna martie, când au început să cadă în râu bucăți din aleile pietonale care au fost adăugate în anii '60. Cetățenilor din zonă le-a fost oferită o variantă ocolitoare de zeci de kilometri, fără să li se spună când vor putea circula din nou pe podul de pe DN 67.

Nemulțumiți că un drum de câțiva kilometri, de la Verguleasa la Drăgășani, îi costă acum de câteva ori mai mult, localnicii au continuat demersurile, cerând ca circulația pe pod să se redeschidă și amenințând că vor ignora interdicțiile, chiar dacă se pun în pericol.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a comandat în cele din urmă o expertiză pentru punerea în siguranță, iar un expert a stabilit că podul dintre Drăgășani și Poganu poate fi redeschis după efectuarea câtorva lucrări.

Bucăți desprinse din aleile pietonale au dus la închiderea circulației pe pod FOTO: DRDP Craiova
Bucăți desprinse din aleile pietonale au dus la închiderea circulației pe pod FOTO: DRDP Craiova

Expertul a decis ca circulația să se deschidă cu restricție de tonaj de 7.5 tone, circulația rutieră se va desfășura pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare”, a transmis, joi, 22 iunie 2023, directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, după întâlnirea de la podul peste râul Olt, din zona Drăgășani.

Constructorul va executa demolarea consolelor de trotuar pe ambele sensuri,va înlocui rosturile de dilatație, va monta parapete pentru protecția pietonilor și va reface rampele de pod înainte de redeschidere. Promisiunea făcută localnicilor din Verguleasa, care aveau deja anunțat un protest pentru duminică, 25 iunie 2023, a fost aceea că circulația pe acest pod va fi redeschisă până la începerea școlii, cei mai mulți copii din comunele din Olt aflate în vecinătatea orașului Drăgășani urmând cursurile liceale în acest oraș.

Reabilitarea DN 67B, un drum de peste 100 km care traversează mai multe județe, a fost lansată în licitație cu peste 10 ani în urmă, din acest proiect făcând parte și construirea unui pod nou peste Olt care să-l înlocuiască pe cel în discuție. Licitația s-a blocat însă în instanță. Construcția noului pod a fost scoasă din proiectul inițial și a fost de curând lansată o nouă licitație, DRDP Craiova așteptând până pe 3 iulie ofertele pentru reactualizarea proiectului.

Autoritățile, constructorul și reprezentanți ai localcnicilor s-au întâlnit joi FOTO: DRDP Craiova
Autoritățile, constructorul și reprezentanți ai localcnicilor s-au întâlnit joi FOTO: DRDP Craiova

Colegii de la serviciul Investiții din cadrul DRDP Craiova au lansat în licitație publică <Serviciile de Proiectare, reactualizare proiect tehnic și asistență tehnică, pod nou DN67B km 119+236 peste râul Olt>, cu termen de depunere a ofertelor 3.07.2023, pentru podul nou care se va realiza în proximitatea celui vechi”, a mai transmis directorul DRDP Craiova.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite