Turist găsit mort în munții Fărăgaș: „Este întins pe o saltea gonflabilă, în sac de dormit”

0
Publicat:

Un bărbat care a murit în Munții Fărăgarș a fost descoperit de salvamontiști, la apelul unui turist, întins pe o saltea gonflabilă, în sacul de dormit. Victima este din Sibiu și are 48 de ani. Trupul neînsuflețit a fost coborât de pe munte.

Trupul neînsuflețit a fost coborât de pe munte FOTO Facebook Salvamont România
Trupul neînsuflețit a fost coborât de pe munte FOTO Facebook Salvamont România

Descoperirea a fost făcută duminică de un turist. Acesta a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un bărbat decedat într-un sac de dormit pe vârful Puha.

"Printr-un apel la 112 s-a anunţat că un bărbat găsit în Şaua Puha din Munţii Făgăraş este întins pe o saltea gonflabilă, în sac de dormit şi rucsac lângă el", a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Luciana Balteş.

Luni, 5 iunie, salvamontiștii au reușit să coboare trupul neînsfulețit de pe munte.

"Intervenție a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Sibiu pentru recuperarea unei persoane găsită decedată în zona vf . Puha din masivul Făgăraș. În cursul dimineții, elicopterul SMURD a încercat inserarea salvamontiștilor lângă victimă, dar, din cauza plafonului de nori, aceștia au putut fi troliați la aproximativ 15 minute de persoana decedată. Salvamontiștii au ajuns la locul unde se afla victima, au recuperat-o și au realizat transportul acesteia până într-o zonă sub plafonul de nori de unde s-a efectuat trolierea persoanei decedate alături de un salvamontist. Victima era un bărbat de 48 de ani din Sibiu", a anunțat Salvamont Sibiu pe pagina de socializare.

20 de apeluri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:  4 apeluri pentru Salvamont Bihor, 3 apeluri pentru Salvamont Prahova și Salvamont Bușteni, 2 apeluri pentru Salvamont Harghita, și câte unul pentru Salvamont Prahova, Brașov, Mehedinți, Zărnești, Sibiu, Cluj, Vâlcea, Covasna, Caraș Severin.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 6 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru evacuare și transport aerian la spital. O persoană a fost găsită decedată și transportată la IML.

De asemenea, s-au primit și 33 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite