Jaf la o casă de schimb valutar din Sibiu. Tâlharul era înarmat, dar a fost imobilizat de trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetă a Poliţiei pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs jaful FOTO Adevărul
Anchetă a Poliţiei pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs jaful FOTO Adevărul

Un bărbat care a jefuit o casă de schimb valutar din Sibiu a fost imobilizat de cetăţeni. Aceştia l-au predat jandarmilor care au intervenit la faţa locului, militarii constatând că individul avea o armă asupra lui.

Hoţul cu tupeu a acţionat pe 31 decembrie, în jurul orei 11.15. Şi-a ales ca ţintă o casă de schimb valutar, aflată într-un loc înţesat de lume. A luat şi un recvolter în buzunar, neîncărcat cu muniţie, pentru a intimidare.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) a fost alertat prin apel la 112 despre faptul că la o casă de schimb valutar, un bărbat a intrat în încăperea unde îşi desfăşura activitatea angajata şi a sustras o sumă de bani.

 Ajunşi imediat la faţa locului, jandarmii au găsit bărbatul imobilizat de cetăţenii care se aflau în zonă." În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Sibiu, care avea asupra sa o armă, depistată în momentul imobilizării", se arată într-un comunicat al IJJ Sibiu.

Pistolul nu avea muniţie

Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu a anunţat, duminică, 2 ianuarie, că suspectul în vârstă de 32 de ani, din comuna Aţel, a fost audiat şi reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Bărbatul este bănuit că, la data de 31 decembrie, în jurul orei 11.15, profitând de un moment de neatenţie al operatoarei unei case de schimb valutar din municipiul Sibiu, ar fi pătruns în incinta casei de schimb şi ar fi sustras dintr-un sertar suma de 2.150 de euro.

În condiţiile în care accesul în casa de schimb valutar în cauză se realizează prin incinta unei alte societăţi, persoanele prezente în societate, alertate de operatoare, au intervenit şi l-au imobilizat pe bărbat până la sosirea unui echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu. În urma controlului efectuat asupra bărbatului, forţele de ordine au identificat un pistol, tip revolver de zgomot, neîncărcat cu muniţie", precizează IPJ Sibiu. Sâmbătă, Judecătoria Sibiu a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, conform poliţiştilor, reprezentanţii casei de schimb valutar au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea condiţiilor de siguranţă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Autorul unui jaf bancar celebru în SUA, găsit după 52 de ani

Busculada în magazine, noua metodă de jaf din SUA. Zeci de hoţi au intrat într-un magazin de lux din San Francisco VIDEO

SibiuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite