Imagini noi cu Autostrada Sibiu - Piteşti: „În august vom şti când vom circula pe aici” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaductul Tălmaciu al Autostrăzii Sibiu - Piteşti - stadiul lucrărilor surprins cu drona Foto captură video You Tube
Viaductul Tălmaciu al Autostrăzii Sibiu - Piteşti - stadiul lucrărilor surprins cu drona Foto captură video You Tube

Ultimele cadre cu cele mai avansate lucrări la autostrada peste Carpaţi au fost surprinse la finele acestei săptâmâni, în Sibiu.

Proaspetele şi spectaculoasele imagini cu Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti au fost postate vineri, 24 iunie, pe canalul de YouTube, în contul creat special pentru a prezenta în permanenţă stadiul lucrărilor surprins cu drona, de Ioan Adrian Gica. 

Este vorba despre porţiunea dintre centura Sibiului şi Boiţa, unde se lucrează în ritm susţinut: „Am observat o mobilizare foarte bună a constructorului pe toată întinderea acestui lot!”, a mărturisit cameramanul. După cum se observă şi din imagini, pe lângă lucrările la structurile sistemelor de protecţie şi siguranţă, se munceşte şi la reţeaua de evacuare  a apelor pluviale, meteorice şi se toarnă asfalt. „Se lucrează şi la montarea lămpilor de iluminat, precum şi la panourile fonoabsorbante! Au progresat şi lucrările la joncţiunea cu vechea centură a Sibiului, precum şi la edificarea viitorului giratoriu de la intersecţia cu DJ Cisnădie - Sibiu!”, menţiona aceeaşi sursă cu prilejul postării unei alte filmări cu lotul complet.

Cele mai recente cadre, realizate vineri, 24 iunie, surprind stadiul lucrărilor de la Viaductul Tălmaciu, ce par să fi progresat destul de mult în ultimele zece zile. „Se lucrează susţinut la finalizarea lucrărilor pe primele şase deschideri, unde se munceşte atât la montarea elementelor de siguranţă, cât şi la finalizarea acostamentelor”, a mai menţionat cameramanul. 

Imaginile i-au determinat pe unii internauţi să tragă concluzia că: „până la Sfânta Maria (Adormirea Maicii Domnului - 15 august) pe acest tronson cred că o să avem asfalt integral”, dar şi că „la sfârşitul lunii august sigur vom putea face calcule în ceea ce priveşte deschiderea circulaţiei”.

Reprezentanţii constructorului - firma austriacă PORR - nu au avansat un termen clar de finalizare, dar au dat de înţeles că lucrările la acest lot se vor termina până la sfârşitul acestui an, cu mult înainte de data oficială, iar după unele surse se va putea circula chiar de Ziua României - 1 Decembrie, pe primul lot al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, dat fiind ritmul în care se lucrează

În acest moment, se acţionează şi în zona alunecării de lângă Viaductul Tălmăcel, unde au fost aduse materiale de umplutură pentru consolidarea terenului, iar între cele două viaducte s-au turnat deja două straturi de asfalt. La fel de intens se lucrează şi în zona viitoarei parcări de la kilometrul 8, dar şi la Centrul de întreţinere şi coordonare al autostrăzii, de la Boiţa.  

Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, finalizat 70%. Jumătate din drum este asfaltat FOTO VIDEO

Cum va arăta autostrada Sibiu-Piteşti în zona montană din Vâlcea. Primele imagini din proiect VIDEO

A 1 va avea o bretea de coborâre la Boiţa, ce se va lega de DN 7 / E 81 printr-un giratoriu, dar autostrada va supratraversa drumul naţional / european. Până una alta, în zonă, pe DN 7 / E 81 continuă lucrările la carosabil care pun la grea încercare nervii şoferilor care tranzitează Sibiul spre Vâlcea, Braşov sau celelalte judeţe învecinate.

Părerile legate de autostradă sunt în continuare împărţite printre români, unii criticând tăierea pădurilor, în timp ce alţii laudă firma constructoare şi recunosc că progresele sunt vizibile de la o filmare la alta, dar nu cred că este posibilă ipoteza avansată de alţi şoferi ca până la jumătatea lunii august să fie îmbrăcat întregul lot cu asfalt. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cozi de coşmar în trafic pe Valea Oltului: accident rutier la Câineni, lucrări la carosabil în Boiţa

Sorin Grindeanu, pe autostrada Sibiu - Piteşti: „Terminaţi înainte de termen, sper ca în decembrie să fie cum am zis” VIDEO

Hăţişul de drumuri din Ţara Loviştei, care ocoleşte Valea Oltului şi scurtează distanţa între Sibiu şi Piteşti cu 50 km FOTO

Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, finalizat 70%. Jumătate din drum este asfaltat FOTO VIDEO

Cum va arăta autostrada Sibiu-Piteşti în zona montană din Vâlcea. Primele imagini din proiect VIDEO

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite