Doi șoferi au murit, în Sibiu, în jumătate de oră. O mașină a intrat într-un autobuz, alta s-a răsturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi șoferi și-au pierdut viața duminică, 14 mai, pe șoselele județului Sibiului. Una dintre mașini a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat, iar alta s-a ciocnit cu un autobuz oprit în stație.

Șoferul de 24 de ani a murit pe loc
Tragedie pe Calea Gușteriței în Sibiu unde un autoturism a intrat într-un autobuz FOTO TurnuSfatului

Polițiștii rutieri și pompierii sibieni au intervenit duminică după-amiaza pe DJ 106B, la ieșire din localitatea Hașag, spre Sibiu, dar și pe Calea Gușteriței în municipiul Sibiu, urmare a două incidente produse la mai puțin de o jumătate de oră depărtare și aproximativ 30 de km distanță.

A ieșit cu mașina în decor

Primul accident s-a produs pe DJ 106B, la ieșirea din Hașag spre Sibiu, unde au fost mobilizate două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare și una de stingere.

Echipajele sosite la fața locului au găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 72 de ani care prezenta leziuni incompatibile cu viața, medicul declarând decesul acestuia.

Din primele cercetări ale polițiștilor rutieri a reieșit că șoferul a pierdut controlul mașinii, aceasta a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat, iar în urma impactului, bărbatul aflat la volan a murit.

Accidentul rutier a provocat și îngreunarea traficului rutier în zonă. 

Pasagerii unui autobuz oprit în stație, șocați. Impact violent cu un autoturism

20 de minute mai târziu, la aproximativ 30 de kilometri depărtare, în municipiul Sibiu, pe Calea Gușteriței, un autoturism s-a izbit de un autobuz oprit în stație. În urma impactului violent, șoferul în vârstă de 24 de ani, a rămas încarcerat. 

La locul accidentului Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au mobilizat un echipaj SMURD, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SAJ cu medic.

„Forțele sosite la locul intervenției au descarcerat o persoană de sex masculin, aflată în stop cardio-respirator. S-au aplicat manevre de resuscitare însă, din nefericire, tânărul în vârstă de aproximativ 24 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestuia”, a menționat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

„Alte persoane din autobuz nu au suferit vătămări corporale. În zonă traficul rutier este îngreunat. Cercetările la fața locului continuă”, a completat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

În ambele cazuri a fost nevoie de descarcerare. 

Calea Gușteriței a mai fost scena unui alt accident rutier chiar la începutul acestei săptămâni, când trei autoturisme au intrat în coliziune, pentru că șoferul unuia dintre ele, o tânără de 19 ani, din județul Vâlcea, nu a păstrat distanța corespunzătoare în timpul mersului. A suferit un traumatism la picior, fiind transportată la spital. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite