Astăzi începe Festivalul Internaţional de Teatru. Andra va concerta în această seară în Piaţa Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu debutează azi printr-un program ce aduce în faţa publicului bucuria spectacolelor de stradă, producţiile unora dintre cele mai bine cotate companii de teatru şi dans din lume, concerte dintre cele mai explozive, dar şi o serie de evenimente speciale ca lansările de carte şi spectacolele lectură.

Startul spectacolelor de stradă va fi dat azi de la ora 17:00 de „Parada Fanfarei din Pisa” ce va porni pe Pietonala Nicolae Bălcescu şi va continua la ora 17:30 cu dansul interactiv al celor de la „Tribul Culorilor”, iar de la ora 20:45 strada va dansa în ritm de samba alături de artiştii de la London School of Samba. Seria concertelor româneşti din Piaţa Mare debutează azi cu un recital special susţinut de Andra începând cu ora 21:30, urmând ca sâmbătă de la ora 22:30 să urce pe aceeaşi scenă Pasărea Rock cu un concert ce îi aduce pe scenă pe Mircea Baniciu, Joseg Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. Punctul culminant al deschiderii spectacolelor de stradă îl reprezintă spectacolul de circ la 10 metri înălţime al celor de la Les Landemains (ora 22:30, Piaţa Mare) ce va fi urmat d eun impresionant spectacol de artificii programat în Parcarea de la Cazarmă, la ora 23:45. 

Seria spectacolelor de stradă continuă sâmbătă şi duminică cu reprezentanţii pe Pietonala Nicolae Bălcescu începând cu ora 13:00. Cu siguranţă că unul dintre cele mai aşteptate spectacole din Piaţa Mare va fi cel al companiei Teatr KTO din Polonia. „Pe întuneric / The Blind” este un spectacol de teatru grandios inspirat din best-sellerul „Eseu despre orbire” al scriitorului portughez Jose Saramago, premiant Nobel. 

Primele trei zile de Festival aduc la Sibiu pe unii dintre cei mai importanţi şi apreciaţi regizori internaţionali printre care Lev Dodin, Wajdi Mouawad, Bastian Kraft, Silviu Purcărete, Gianina Cărbunariu, K. Kiyama, Denis Podalydès şi Oliver Frljić. Seria spectacolelor de dans din acest final de săptămână aduce pe scena de la Sibiu o serie de coregrafi şi dansatori ce îşi propun să creeze inovaţie îmbinând cele mai diverse forme de expresie scenică. Printre aceştia se numără Sébastien Ramirez & Honji Wang, Cesc Gelabert, Ohad Naharin, Jo Strømgren, Angélica Liddell, Moe Yamamoto. 

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2015. 

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului este disponibilă pe www.sibfest.ro.

Vă mai recoamndăm: 

2.500 de artişti din 70 de ţări vin la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Între 6 şi 15 iunie, Sibiul se transformă într-o scenă uriaşă şi devine locul de întâlnire pentru artişti din toate colţurile lumii.

Peste 20.000 de bilete puse în vânzare pentru Festivalul Internaţional de Teatru. Andra, Viţa de Vie, Guess Who şi Grasu XXL vor concerta în Piaţa Mare

Pentru evenimentele din programul prezentat anul acesta la Sibiu organizatorii au pus în vânzare peste 20.000 de bilete. Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală.

Diary of Dreams si Crematory, noile confirmari ARTmania Festival 2014

Energia „Vampires’ Den” se extinde cu doua proiecte legendare „Made in Germany”: Diary of Dreams si Crematory. „Vampires’ Den” gazduieste vineri si sambata 16 ore de concerte, o crestere substantiala comparativ cu editiile trecute, iar in paralel, tot aici, functioneaza ateliere si proiectii, expozitii si libraria Carturesti, o intreaga industrie de servicii culturale, dedicate publicului sau fidel.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite