Apocalyptica, Anathema, Clan of Xymox şi Saturnus, primele confirmări pentru ARTmania 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o structură similară şi în acest an, concertele principale se vor desfăşura în weekendul 31 iulie - 1 august, într-o locaţie nouă ce urmează a fi comunicată în perioada imediat următoare.

Apocalytica live în premieră pe scena ARTmania sâmbătă, 1 august 2015, concertează în poziţia de headliner. Încă de la preluările epice ale “Enter Sandman”, “The Unforgiven” şi “Nothing Else Matters” ale Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, ei şi-au demonstrat talentul de reorchestrare lăsând profunzimea pieselor intactă şi au creat un nou sound de negăsit în istoria muzicală metal. Într-o lume a nostalgiei muzicale cu avalanşe de idei reciclate, puţine trupe mai pot fi numite unice. Apocalyptica este una dintre ele.

Finlandezii continuă să demonstreze că muzica rock nu are de-a face cu instrumentele pe care le foloseşti, ci cu atitudinea. Al optulea album va fi lansat în primăvara acestui an şi va fi parte din concertul de la Sibiu. „Shadowmaker” este o combinaţie armonică de violoncel şi tobe, cu ritm alert şi modificări de tempo, un crescendo care îţi dă fiori. Riff-urile distorsionate de violoncel sunt mai grave ca oricând, muzica clasică este alternată cu fragmente de heavy-metal, pentru o experienţă acustică de neegalat.

Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel & co. revin la Sibiu pentru a sărbători alături de publicul ARTmania zece ani de experienţe şi concerte de neuitat. “Distant Sattelite”, cel mai recent album, este apogeul creaţiei Anathema în plan muzical. Conţine aproape toate elementele imaginabile trăite prin muzica Anathema - frumuseţe, intensitate, dramă, linişte, speranţă, şi o dimensiune extra-muzicală despre care am tot primit indicii pe parcursul evoluţiei trupei, pentru prima dată atât de clară. Anathema nu a mai concertat la ARTmania Festival din 2007, anul în care Sibiul era Capitală Culturală Europeană şi festivalul se afla la cea de-a doua ediţie.

Clan of Xymox se numără printre primii adepţi ai darkwave-ului. Muzica lor reprezintă o îmbinare de synthpop, darkwave şi gothic rock. Trupa a trecut prin multe schimbări muzicale de-a lungul celor trei decenii de existenţă, bucurându-se de o popularitate crescută în anii ‘80, cu single-uri în Billboard Charts. Videoclipul piesei Imagination a ajuns să fie difuzat în heavy rotation pe MTV, iar în 2011 single-ul “In Your Arms Again” a fost inclus pe coloana sonoră a filmului The Girl with the Dragon Tattoo.

Saturnus, una dintre cele mai inspirate şi recunoscute formaţii din aria melodic doom metal ajunge la ARTmania Festival pentru un concert în premieră. Formată în 1991 în Copenhaga, Danemarca, trupa este cunoscută pentru abordarea unică şi alternarea stilurilor vocale - recitare, growl şi melodic, dar şi pentru emoţia transmisă, purtând ascultătorul printr-o călătorie sonoră, melancolică şi dramatică în acelaşi timp.

Abonamentele, valabile pentru toate evenimentele din cadrul festivalului, sunt disponibile la preţul de 115 lei până la sfârşitul lunii februarie şi ajung la 180 lei în zilele de festival. Ele pot fi achiziţionate din reţelele magazinelor Diverta, Eventim, sau de la sediul ARTmania şi online de pe artmaniafestival.ro.

FOTO Vacanţă la Albota, oaza de linişte din inima Făgăraşilor

La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.

Drumeţie în munţii Făgăraş. De pe Valea Moaşei la Chica Fedeleşului, Chica Pietrelor şi Turnu Roşu

Un traseu montan de poveste, parcurs pe îndelete, în două zile, vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii „Adevărul“ „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.

Vacanţă de poveste la Răşinari, în satul copilăriei lui Goga şi Cioran

La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Drumeţie de poveste pe vârful Negoiu, muntele de pe care se vede Dunărea

Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.

FOTO VIDEO Cu bicicleta pe vârful Măgura. Împrejurimile de poveste ale Sibiului, descoperite pe două roţi

Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.

VIDEO FOTO Drumeţie în munţii Făgăraş. Peisaje de poveste şi casacada Şerbota, cea mai frumoasă din zona Făgăraşilor

Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite