Directoarea unei agenţii de turism din Sibiu, trimisă în judecată pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucia Rebega, în 2014 directoarea unei agenţii de turism din Sibiu, a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Sibiu.

În cursul lunii martie 2014, IPJ Sibiu anunţa că Lucia Rebega este bănuită de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

"În data de 12.03.2014, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au stabilit faptul că administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, ce oferea servicii turistice, este bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 244 alin. 1 şi 2 din Codul Penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul Penal, fapte săvârşite în dauna mai multor părţi vătămate. 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au stabilit faptul că persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, perioada 2012 – 2013, a indus în eroare 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu  destinaţii turistice europene, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractării de către acestea a unor servicii turistice, servicii încasate şi neonorate, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.231 euro şi 22.303 lei. Din prejudiciu s-a reuşit până în prezent recuperarea a 4.477 euro şi 13.121 lei", anunţa IPJ Sibiu într/un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, "de asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că femeia a falsificat şi a înaintat partenerilor comerciali ordinul de plată în valoare de 9.512 euro, pentru a-i induce şi pe aceştia în eroare cu privire la plata sejurului efectuat în afara ţării de părţile vătămate, determinând plata mai departe către hotelieri a acestor servicii de către persoana vătămată, deşi în fapt, suma achitată efectiv a fost de 512 euro". 

Lucia Rebega a fost trimisă în acest an în judecată pentru înşelăciune, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Sibiu. 23 de persoane fizice şi o persoană juridică s-au constituit în părţi civile. Instanţa a respins cererea Parchetului de a lua faţă de Lucia Rebega măsura controlului judiciar. 

Vă mai recomandăm: 

Comisarul şef Viorel Caragea, controversatul şef al IPJ Gorj, numit interimar la conducerea Centrului Chinologic Sibiu

Comisarul şef Viorel Caragea va îndeplini cu caracter temporar funcţia de director al Centrului Chinologic Sibiu, unitate de elită a Poliţiei Române care pregăteşte câini de serviciu pentru structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor dar şi pentru cele din Sistemul Naţional de Apărare.

Comisar şef din cadrul Poliţiei Sibiu, condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în cazul comisarului şef Răzvan Prislopeanu, cel care în anul 2012 s-a urcat băut la volan după care a provocat un accident rutier.

Clanurile interlope ale Sibiului. Dosarul grupării Lenis, în instanţă de aproape 5 ani

Dosarul celei mai mari grupări de crimă organizată destructurată în ultimii ani la Sibiu se judecă la Tribunalul Alba de aproape 5 ani.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite