Supa cremă de praz cu germeni. Reţeta după care o poţi face acasă la fel ca un chef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţeanul Marian Popovici, bucătar cunoscut în vestul ţării pentru reţetele sale, are o propunere pentru acestă perioadă: ingredientul-vedetă e prazul.

Chef Marian spune că din praz se poate scoate o supă cremă minunată, după care să te lingi pe buze, mai ales dacă e combinată cu germeni micro.

“Pentru supa-cremă de praz cu germeni micro trebuie să căliţi frunzele de praz, dar şi partea de tulpină albă, care se taie cubuleţe sau rondele, în ulei de măsline şi unt.

Se adaugă puţină sare, iar după ce prazul s-a călit uşor se stinge cu vin alb sec. Supa de legume se poate realizeaza din ce legume preferaţi: ţelină, morcovi, cartofi, păstârnac şi pătrunjel, nu doar din praz.

În momentul în care vinul s-a evaporat, se adaugă supa de legume. De asemenea, după ce lichidul se evaporă, se adaugă smântâna şi se omogenizează bine, apoi se condimenteză după gust cu sare şi piper alb.

Se ornează cu spumă din albuş de ou şi micro germeni (plante tinere, comestibile, produse din legume, plante aromatice şi alte specii, recoltate între 7 şi 25 de zile). Se serveşte fierbinte cu crutoane de pâine şi parmezan. În fotogafia de mai sus avem germeni de linte, ridiche roşie şi de năut. Vă dorim poftă bună!”, spune chef Marian.

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite