Râmnicu Vâlcea: Corabia în miniatură cu însemnele Stelei pleacă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Todea şi corabia pentru Steaua
Radu Todea şi corabia pentru Steaua

Un fost voleibalist, i-a constuit lui Becali un velier care să-l ducă în Champions League. Pânzele sunt în culorile clubului din Ghencea, iar drept răsplată pensionarul vrea autograf cu toţi fotbaliştii echipei.

 Radu Todea, de 69 de ani, din Râmnicu Vâlcea a terminat zilele acestea de construit o corabie în miniatură pe care spune că o va expedia în această dimineață Clubului Steaua din București. Corabia va fi dusă la Club de către fiul său. Vopsită în culorile roşu şi albastru, bijuteria ieşită din mâinile pensionarului a necesitat multă trudă. „În tinereţe am fost legitimat la echipa de volei de la Steaua, iar acest club mi-a rămas în suflet", spune pensionarul. Omul afirmă că ar dori ca vaporaşul său să ajungă la Gigi Becali şi să-i poarte noroc, astfel încât să intre în Champions League. În schimb constructorul vrea să primească autografele echipei de fotbal. „Corăbiile mele au ajuns în toate colţurile lumii şi le construies din plăcere, ca să îmi ocup timpul. Mai construiesc una şi pentru Dinamo, dar nu ştiu când o să o trimit către club", spune „corăbierul".


Cea mai mare corabie din colecţia sa


 Pensionarul, ce s-a mutat în urmă cu cinci ani la Râmnicu Vâlcea spune că ideea de a construi o corabie în culorile Stelei i-a venit într-o zi în care viziona un meci al echipei preferate. „A fost o partidă pierdută care m-a întristat foarte mult. M-am decis să fac ceva pentru echipa mea de suflet, aşa că m-am apucat să construiesc o corabie în miniatură, iar pânzele să aibă culorile Stelei", spune Todea. Vârstnicul afirmă că şi-a dorit de la început ca minunea sa să ajungă la echipă, mai exact în mâinile finanţatorului George Becali. „Pentru a o termina la timp am lucrat patru zile câte opt ore pe zi. Nu mi-a fost greu, mai ales că am făcut acest lucru cu pasiune. Într-adevăr îţi trebuie foarte multă răbdare, mai ales cu micile piese ce trebuie construite în detaliu", afirmă pensionarul din Râmnicu Vâlcea. El mai spune despre corabia făcută special pentru Steaua că este cea mai mare din colecţia sa. „De la un capăt la altul are o lungime de 50 de centimetri, pe departe cea mai voluminoasă din tot ceea ce am construit până acum. Pot să vă spun că în cinci ani, de când m-a prins această pasiune pentru corăbii am făcut aproape 400 de astfel de miniaturi", se mândreşte omul. Ultima comandă de corăbii a plecat recent în Canada. Un canadian care era în trecere prin oraş a văzut opt corăbii ale fostului voleibalist expuse într-o vitrină şi le-a luat pe toate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite