Tragedie observată de la balcon. Un bărbat a ars de viu într-o centrală din Piatra Neamţ

0
Publicat:

O tragedie observată de la balcon de către un cetăţean din Piatra Neamţ a fost anunţată pompierilor, pentru a interveni și acorda ajutor. Din păcate, un bărbat a ars de viu într-o centrală termică dezafectată.

Centrala dezafectată unde s-a petrecut tragedia FOTO ISU Neamț
Centrala dezafectată unde s-a petrecut tragedia FOTO ISU Neamț

Cazul s-a petrecut pe data de 28 martie 2023, în jurul orei 19.00, pe strada Progresului din orașul străjuit de culmea împădurită Pietricica. Alarmate, forţele de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava“ Neamț și cadrele medicale au ajuns în scurt timp la locul indicat, dar pentru salvarea victimei nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

„La locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ. Ajunşi la locul solicitării, pompierii au identificat o persoană carbonizată. Urmează ca poliţiştii să identifice persoana şi cauzele care au dus la gestul acestuia“, a transmis căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava“ Neamț.

Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei științifice a morții. Ulterior, persoana decedată a fost identificată ca fiind un nemţean de 56 de ani, din localitatea Alexandru cel Bun.

Nu sunt indicii ca în acest caz să fie vorba despre comiterea unei infracțiuni, totul datorându-se hazardului. Victima era o persoană fără adăpost, care dormea noaptea în centrala dezafectată. Dat fiind frigul de afară, bărbatul a vrut să se încălzească, a dat foc unor materiale combustibile, dar la un moment dat i s-au aprins hainele de pe el, fiindu-i imposibil să stingă flăcările.

Un caz oarecum similar s-a petrecut pe data de 20 decembrie 2022. La Pipirig, un bătrân de 70 de ani şi fiul acestuia, de 45 de ani, au murit în locuinţa comună, într-un incendiu izbucnit în puterea nopții, pe la ora 02.00. Cauza probabilă de producere a flăcărilor a fost o sobă neizolată termic corespunzător faţă de materiale combustibile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite