Şofer ucrainean de TIR, pericol public pe străzile din oraşul Roman. Era aproape de coma alcoolică

0
Publicat:

Un şofer ucrainean, care era la volanul unui TIR, a speriat participanţii la traficul rutier din oraşul Roman, judeţul Neamţ. După un apel la 112, a fost „interceptat“ şi oprit de poliţişti.

Conducătorul auto străin are dosar penal FOTO Arhiva Adevărul
Conducătorul auto străin are dosar penal FOTO Arhiva Adevărul

Cetăţeanul străin a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore de către anchetatori, iar astăzi, 22 septembrie 2023, urma să fie prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, pentru luarea unei măsuri preventive. Asta după o „ispravă“ care a avut loc cu o zi înainte, în municipiul menționat.

În jurul orei 21.10, un conducător auto a alertat serviciul de urgenţă 112, relatând că un şofer, care conducea un camion de mare tonaj, se deplasa haotic pe strada Ştefan cel Mare, punându-i în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic. A fost organizat un filtru, iar cetăţeanul ucrainean a fost oprit la timp.

Avea să se constate că avea o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta dublându-se în sânge. La doi la mie, se induce coma alcoolică. Cetăţeanul străin  a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei, însă a refuzat testarea.

„Bărbatul de 54 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice Mulţumim cetăţenilor pentru spiritul civic şi pentru semnalarea oricăror situaţii de risc în trafic“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Tot pe 21 septembrie, la Borca, un pieton a fost accidentat grav de un autoturism. Un nemţean de 50 de ani, care „adormise“ pe carosabilul Drumului Naţional 17B, a fost călcat de o maşină condusă de un consătean. Ambele persoane au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 2,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite