Ionel Arsene, „Baronul Neamţului“, glorie şi decădere. A fost uitat de colegii de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Arsene, cel denumit şi „Baronul Neamţului, este unul dintre cazurile tipice de glorie şi decădere în politica românească. A fost uitat de colegii de partid, care nu-l mai pomenesc. 

„Greii“ PSD au poposit la Neamț FOTO Facebook Daniel Harpa
„Greii“ PSD au poposit la Neamț FOTO Facebook Daniel Harpa

Pe 30 martie 2023, Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, secretar general şi europarlamentarul Dragoş Benea, vicepreşedintele formaţiunii, au efectuat o vizită în judeţul Neamţ, răspunzând invitaţiei organizaţiei nemţene a PSD, una care-i condusă de Daniel Harpa.

Nimeni altul decât primarul oraşului Târgu Neamţ, un apropiat al fostului preşedinte Ionel Arsene, care i-a delegat conducerea, una cu titlu interimar, a filialei PSD Neamţ. Asta după ce ex-şeful CJ a fost condamnat anul trecut, în primă instanţă, la Tribunalul Bacău, la 8 ani şi 4 luni de detenţie, pentru corupţie.

În comunicatele transmise după vizita şefilor PSD în Neamţ şi întrunirile avute cu primari şi parlamentari nemţeni ai partidului, între care şi celebrul Răzvan Cuc, adus de la Giurgiu de Arsene, pentru a candida, fără sorţi de izbândă la Primăria Piatra Neamţ, au fost doar mesaje de „unitate“. Şi nimic despre fugarul Arsene.

„A fost o vizită internă, participând doar parlamentarii şi cei 45 de primari social-democraţi din localităţilenemţene. Energia bună, spiritul de echipă şi dorinţa de performanţă politică sunt câteva dintre atributele întâlnirii cu domnul preşedinte“, a declarat Daniel Harpa, liderul social-democraţilor nemţeni.

La şedinţă au fost discuţii ce au vizat atragerea de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi provocările anului viitor, pe fondul celor patru rânduri de alegeri electorale. Mesajul a fost că „nu numai că le vom câştiga (alegerile în Neamţ - n.red.), dar ne înscriem şi în competiţia internă a PSD, pentru una din poziţiile de podium la nivel naţional“.

În Neamţ, urmează să fie organizat un scrutin pentru desemnarea noii conduceri de la filiala PSD, dar se ştie deja că preşedinte va fi actualul interimar Harpa. Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, pe 10 martie 2023, la 6 ani şi 8 luni de detenţie. Fugise deja în Italia, a fost dat în urmărire, iar pe 27 martie s-a predat autorităţilor din Bari, acum fiind plasat în arest la domiciliu.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite