Poliţist dur la Neamţ. Patru denunţuri pentru mită şi trei şoferi drogaţi prinși într-o singură zi

0
Publicat:

Un poliţist din Neamţ, Ştefan Vicol, are la activ patru denunţuri pentru mită, el remarcându-se şi cu prilejul altor misiuni, într-o singură zi el depistând trei şoferi drogaţi.

Ștefan Vicol a fost remarcat de conducerea inspectoratului nemțean FOTO Poliția Neamț
Ștefan Vicol a fost remarcat de conducerea inspectoratului nemțean FOTO Poliția Neamț

În acest an, cu ocazia celebrării a 201 ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, Inspectoratul Neamţ a prezentat câteva cadre destoinice, care au mare experienţă şi pentru care meseria este o vocaţie.

Poliţistul de onoare al anului 2022, la categoria „Ordine şi Siguranţă Publică“, a fost desemnat agentul principal Robert Ştefan Vicol.

Îşi desfăşoară activitatea la Serviciului Rutier Neamţ - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Târgu Neamţ, fiind încadrat în instituţie din anul 2016. În timpul misiunilor desfăşurate pe parcursul anului trecut, a depistat în flagrant 32 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

A fost cooptat să participe şi la acţiunile organizate în judeţele vecine. În timpul uneia dintre ele, care a avut loc la Iaşi, pe data de 1 iulie 2022, a prins trei şoferi aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive. Are la activ şi patru denunţuri, cu privire la fapte de corupţie, fiindu-i oferită mită pentru a „închide ochii“ la abateri rutiere.

„Încă din momentul începerii carierei m-am călăuzit după principiul că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi mi-am dorit mereu să consolidez încrederea oamenilor în instituţie. Indiferent de dificultăţile pe care le-am întâmpinat, am încercat să îmi desfăşor activitatea cu profesionalism, fiind inspirat de colegii cu mai multă experienţă“, a declarat Vicol.

„Cred că succesul constă în echipă“

Poliţistul de onoare al anului, la categoria „Investigarea şi Combaterea Criminalităţii“, a fost desemnat inspectorul principal Robert Zlat. Lucrează în cadrul Poliţiei Târgu Neamţ, la Investigaţii Criminale, structură pe care o şi coordonează de patru ani. Este încadrat în MAI din 2003.

Superiorii spun că în anul 2022, Zlat s-a remarcat în activitatea de zi cu zi, prin rezultatele obţinute alături de colegi. Principiul de viaţă al ofiţerului este că faptele vorbesc, de aceea preferă să facă mai mult şi să vorbească mai puţin. Rezultatele muncii sale sunt reflectate de faptul că la Poliţia Târgu Neamţ nicio faptă gravă nu a rămas cu autor necunoscut.

Inspector principal Robert Zlat FOTO Poliția Neamț
Inspector principal Robert Zlat FOTO Poliția Neamț

„Cred că succesul constă în echipă, fiecare are rolul său şi nu aş fi putut să am aceste rezultate fără colegii mei, pe care îi felicit, toţi merită această distincţie. Aceste rezultate sunt obţinute cu sprijinul conducerii şi al Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ. Apreciez recunoaşterea meritelor. În spatele acestora stau multe ore de muncă, implicare şi fler poliţienesc“, spune acesta.

În 2022, ofiţerul Robert Zlat a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 31 de persoane, dintre cele 42 dispuse la nivelul întregii formațiuni de poliție. Printre speţele la care a contribuit este şi cazul de dublu omor, comis în 2006, în Târgu Neamţ, autorul fiind prins anul trecut.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite