Alarmele au sunat încontinuu la ISU. Case distruse de flăcări şi incendii de vegetaţie, în județul Neamț

0
Publicat:

Mai multe case au fost distruse de flăcări şi câteva incendii s-au produs în localităţi din judeţul Neamț, motiv pentru care alarmele au sunat încontinuu la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Pompierii nemțeni au intervenit pentru limitarea pagubelor.

Două case au fost avariate de flăcări, la Doljești FOTO ISI Neamț
Două case au fost avariate de flăcări, la Doljești FOTO ISI Neamț

Ziua de 24 martie a fost nefastă pentru câţiva nemţeni, care au avut de suferit din cauza unor incidente nedorite, dar în unele cazuri se poate vorbi şi despre neglijenţa lor. Au făcut curăţenie prin curţi şi grădini, au dat foc la deşeuri, iar vântul a făcut „restul“, casele fiind distruse de flăcări.

Cel mai grav incendiu a avut loc în comuna Doljeşti, acolo unde au ars două case, pompierii fiind solicitaţi să intervină, prin apel la numărul de urgenţă 112, la ora 14.00. Când au ajuns la locul indicat, flăcările cuprinseseră podul şi acoperişul a două case şi o cameră a uneia dintre acestea.

„Au ars acoperişurile pe o suprafaţă de 50 mp şi 100 mp, plus bunuri depozitate în interiorul unei camere. Proprietarul, un bărbat de 57 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, fiind transportat la spital. Cauza probabilă de producere a fost focul deschis în spaţii deschise“, a transmis ISU Neamţ.

Altă intervenţie a avut loc la Săbăoani, în jurul orei 12.16. Incendiul se manifesta generalizat în pod şi la acoperiş, cu posibilitatea propagării la întreaga locuinţă şi la două anexe. Pagubele înregistrate au fost destul de consistente, cadrele ISU concluzionând că flăcările au fost provocate intenţionat.

În aceeaşi zi, dar la ora 14.00, pompierii care au stins incendiul de la Săbăoani au fost redirecţionaţi la unul care izbucnise la o hală de pe platforma Combinatului Arcelor Mittal din Roman. Scânteile produse de un aparat electric de tăiere au fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Tot de la deşeurile cărora li s-au dat foc, o femeie din Pipirig a suferit pagube. Locuinţa a fost cuprinsă de flăcări după ce scânteile luate de vânt au ajuns în pod. Pompierii au mai intervenit la un incendiu de vegetaţie din comuna Pângaraţi, iar la Târgu Neamţ, o casă a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite