Un trotuar nou, făcut în urmă cu doar o lună, s-a prăbuşit din senin. Ce spun autorităţile

0
Publicat:

Locuitorii comunei Tomeşti, din judeţul Iaşi, au avut parte de o surpriză neplăcută. Un trotuar terminat în urmă cu aproximativ o lună de zile s-a prăbuşit din senin.

Trotuar prăbuşit SURSĂ Facebook
Trotuar prăbuşit SURSĂ Facebook

În imaginile surprinse de către internauţi se vede cum pavelele folosite la amenajarea trotuarului s-au prăbuşit, în unele locuri formându-se adevărate gropi în care pietonii se pot accidenta. 

Locuitorii comunei, nemulţumiţi de calitatea lucrărilor

Locuitorii comunei Tomeşti şi-au manifestat nemulţumirea faţă de calitatea lucrărilor în mediul online. Astfel, pozele cu trotuarul prăbuşit au stârnit foarte multe comentarii.

,,Trotuarul spre Tomeşti, costruit de ingineri, meşteri şi muncitori cu experienţă şi foarte bine pregătiţi", se menţionează în postarea făcută de persoana care a surprins imaginile cu trotuarul. 

Totuşi, unele persoane au căutat şi explicaţii logice pentru cele întâmplate, având în vedere că trotuarul este construit peste o canalizare.

,,Nu a fost tasat pământul cât trebuie, care a fost pus la loc după săparea şanţului pentru canalizare. Acum, de la ploaie s-a umezit şi s-a lăsat. Probabil va fi refăcut, fiind în garanţie", susţine un alt locuitor al comunei Tomeşti.

Ce spune primarul comunei

Contactat de Adevărul, primarul comunei Tomeşti susţine că lucrarea a fost avariată de ploile care au căzut în ultima perioadă. Totodată şi zăpada a jucat un rol important în distrugerea trotuarului. Cu toate acestea, susţine Ştefan Timofte, lucrarea este încă în garanţie iar trotuarul va fi refăcut cât de curând, când condiţiile meteo vor permite începerea lucrărilor. 

Din cauza ninsorilor, mai multe porţiuni de drum din Tomeşti au fost afectate.

,,Cunosc situaţia, este vorba despre un trotuar construit pe canalizare. Cu siguranţă, acesta va fi reparat cât de repete cu putinţă. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat din cauza zăpezii dar şi a ploilor care au căzut în ultima perioada. Important este că lucrarea este în garanţie iar firma responsabilă se va ocupa de refacerea ei. Am văzut străzi, poduri care au fost distruse de zăpadă şi de apă. Trotuarul va fi reparat imediat ce vremea ne va permite. Firma responsabilă de lucrare a vrut să înceapă de marţi dar nu i-am lăsat din cauza condiţiilor meteo. A avut cod roşu şi sunt 45 de km de drum afectaţi, podurile au fost puse în pericol, toată comuna a fost în pericol. Au fost numeroase pagube prin curţi, gospodării inundate, s-a lucrat foarte mult", a precizat Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Trotuar surpat
Trotuar surpat
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite