Prima reacţie a DRDP Iaşi după tragedia rutieră de la Lețcani. Familie lovită de TIR chiar pe zebră

0
Publicat:

În ziua de 19 aprilie 2023, un grav accident rutier a avut loc în localitatea Leţcani din Iași. Atunci, un tată și cei doi copii ai săi au fost loviţi de un TIR în timp ce încercau să traverseze strada pe trecerea pentru pietoni.

Accident Leţcani SURSĂ fanatik.ro
Accident Leţcani SURSĂ fanatik.ro

În urma impactului, un copil în vârstă de trei ani a decedat, în timp ce tatăl și fratele său au fost transportate la spital, suferind mai multe fracturi, contuzii şi traumatisme.

Ce susţine conducerea DRDP Iaşi

Tragedie care a avut loc la Leţcani nu i-a lăsat indiferenţi pe locuitorii comunei. Aceştia au ales să protesteze chiar pe trecerea pentru pietoni pe care s-a produs cumplitul accident. Aceştia au traversat strada ore în şir, ţinând în mâini lumânări aprinse. 

În ziua de luni, 24 aprilie 2023, Mugurel Laicu, şeful Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iaşi, a avut prima reacţie după producerea accidentului de la Leţcani.

,,Din respect faţă de imensa durere pricinuită familiei micuţului Luca care şi-a pierdut viaţa în urma dramei din 19 aprilie 2023 la Leţcani, nu am dorit să intervin cu nici un fel de comentariu, am răspuns strict întrebărilor puse de mass-media locală, naţională şi de autorităţile locale. Voi face strict unele precizări tehnice pentru a stabili realitatea pe care din păcate unii încearcă, din diverse motive, să o deformeze", a precizat Mugurel Laicu, şeful DRDP Iaşi.

„Trecerile pentru pietoni din Leţcani au fost mereu în atenţia DRDP"

Conducerea DRDP Iaşi susţine că trecerile pentru pietoni din Leţcani au fost mereu în atenţia direcţiei. 

,,Trecerile pentru pietoni din Leţcani au fost mereu în atenţia DRDP Iaşi în ceea ce priveşte modul de amenajare şi semnalizare. Astfel, au fost luate măsuri care să sporească atenţia participanţilor la trafic. Au fost suplimentate semnalizările rutiere verticale şi orizontale, fiind executate covoare antiderapante de culoare roşie, pentru a reduce spaţiul de frânare. Totodată, au fost amplasate elemente preformate pe partea carosabilă cu inscripţii de atenţionare asupra depăşirii interzise şi au fost trase linii de avertizare pentru reducere a vitezei, spaţii interzise pe zona de acostament sau săgeţi de repliere. Modul de amenajare existent evidenţiază clar necesitatea adoptării unei conduite preventive a participanţilor la trafic", adaugă Mugurel Laicu. 

De-a lungul timpului au fost luate mai multe măsuri

Șeful DRDP Iași, Mugurel Laicu, susţine că de-a lungul timpului au fost luate mai multe măsuri suplimentare pentru a preveni astfel de tragedii.

Totodată, din discuţiile avute cu autorităţile locale şi cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi s-a hotărât amenajarea a două din trecerile pentru pietoni, la primărie şi la şcoală, cu refugiu central, tocmai pentru a îmbunătăţi siguranţa circulaţiei. În 2019 am semnat un contract, fiind asigurată finanţare pentru execuţia unui covor asfaltic prevăzut cu marcaje orizontale şi verticale conforme pe tot traseul drumului european, începând de la Castelul de Apa, Roman, până la intrarea în municipiul Iaşi", încheie conducerea DRDP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite