Polițistul local din Iași acuzat că ar fi violat o fetiță de 11 ani se declară nevinovat: „E o răzbunare și o defăimare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru, arestat pentru 30 de zile sub acuzația de viol, agresiune sexuală și exercitarea fără drept a unei profesii, spune că este nevinovat și susține că este vorba despre „o răzbunare”.

În imagine, Tiberiu Cebotaru, șeful Poliției Călare, arestat pentru viol
În imagine, Tiberiu Cebotaru, șeful Poliției Călare, arestat pentru viol

Potrivit ultimelor informații, șeful Poliției Călare din Iași, acuzat că ar fi violat de mai multe ori o fetiță de 11 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost adus la sediul Judecătoriei Iași cu mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

El le-a declarat jurnaliștilor că este nevinovat, că este vorba despre defăimare și act de răzbunare, fără a da mai multe detalii.

„Sunt nevinovat. Nu am făcut așa ceva. Cred că este o răzbunare și o defăimare. N-am făcut așa ceva”, a declarat șeful Poliției Călare.

Acuzat și de exercitarea profesiei fără drept

Pe lângă agresiune sexuală şi viol, acesta mai este acuzat şi de exercitarea unei profesii fără drept. Astfel, bărbatul ar fi predat cursuri de echitaţie în Miroslava, comună aflată în apropierera Iaşiului. Aceste servicii le oferea contra cost, iar la cursuri ar fi participat mai mulţi minori, printre care şi o fată de 11 ani.

Dus la audieri după percheziţiile domiciliare

Oamenii legii au făcut două percheziţii domiciliare, în Miroslava, iar ulterior au decis ca şeful Poliţiei Călare Iaşi să fie dus la audieri.

,,Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Miroslava. Un bărbat a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri", a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. 

A ameninţat victima cu un cuţit

Conform celor relatate de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, şeful Poliţiei Călare ar fi ameninţat victima cu un cuţit, pentru a o convinge. 

„În data de 29 martie 2023 a fost înregistrată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, plângerea formulată de reprezentantul legal al unei persoane vătămate minore de gen feminin, din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.  (...) În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite