Fără salarii pe luna august, Politehnica Iași caută a patra victorie în campionat

0
Publicat:

Politehnica Iași caută a patra victorie în actualul sezon, după un start ratat de campionat. Gruparea din Copou trebuie să treacă însă, peste problemele financiare pe care le întâmpină în acest moment.

Politehnica Iași
Politehnica Iași

Jucătorii Iașului nu au încasat încă salariile pentru luna august a acestui an, care trebuiau să fie virate în conturi pe data de 15 septembrie. Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că gruparea din Copou a avut de achitat, în această lună, aproximativ 100.000 de euro taxe către bugetul de stat.

Totodată, Politehnica nu a încasat din drepturile de televizare decât aproximativ 300.000 de euro, așteptând încă 200.000 de euro care vor ajunge, cel mai probabil, la jumătatea lunii octombrie.

În acest context, există jucători în Copou care nu au încasat nici măcar un leu de la Politehnica din momentul în care au ajuns la Iași, printre ei numărându-se Belu, Samayoa, Bordeianu sau Silviu Lung Junior.

Poli caută prima victorie pe teren propriu

Poli a reușit să se desprindă de subsolul clasamentului după victoria pe care a obținut-o în deplasarea de la Voluntari, scor 2-1. În acest moment, băieții lui Leo Grozavu se află pe poziția a Xll-a, acumulând 10 puncte în primele 9 etape.

Moldovenii au înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate și cinci înfrângeri.

Pentru pregătirea meciului cu Petrolul Ploiești, alb-albaștrii au organizat un meci de pregătire în compania formației Șomuz Fălticeni, care evoluează în al treilea eșalon fotbalistic al României.

Cele două echipe s-au întâlnit miercuri,27 septembrie 2023, pe Stadionul ,,Emil Alexandrescu", unde Poli a reușit să se impună cu scorul de 3-2.

În aceeași zi, Petrolul a evoluat în Cupa României, reușind să se impună, în deplasare, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Progresul Pecica.

În acest moment, Petrolul ocupă poziția a șasea a clasamentului Ligii 1, acumulând un total de 14 puncte în primele 10 etape. În ultimul meci de campionat, lupii galbeni au remizat, pe teren propriu, scor 0-0, cu FC Hermannstadt.

În condițiile în care Poli a avut parte de un început dificil de sezon, înregistrând cinci înfrângeri în campionat și o eliminare rușinoasă din Cupa României, pe terenul Zalăului, vestiarul nu a putut fi prea vocal când vine vorba despre restanțele saliariale.

Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba dacă alb-albaștrii ar obține cele trei puncte în partida de luni, cu Petrolul Ploiești.

Astfel, băieții lui Leo Grozavu ar putea urca destul de mult în clasament, scăpând de zona periculoasă, iar presiunea salariilor ar putea fi resimțită la nivelul conducerii. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite