Despăgubire uriașă pentru un ieșean căruia i-a fost distrusă mașina. Încasează mai mulți bani decât valorează vehiculul

0
Publicat:

Un bărbat din Iași, posesor al unui autoturism marca Dacia, va încasa despăgubiri ce depășesc cu mult valoarea mașinii sale, după ce o creangă a unui stejar a căzut pe aceasta. Evenimentul neplăcut s-a produs în trafic, la data de 20 mai 2019, în Valea Ursului.

Autoturismul ieșeanului era fabricat în anul 2009. FOTO Publika.md (Arhivă)
Autoturismul ieșeanului era fabricat în anul 2009. FOTO Publika.md (Arhivă)

Conform ziaruldeiași.ro, pentru a-și repara mașina, ieșeanul, Ion C., trebuia să scoată din buzunar 17.660 de lei. Astfel, bărbatul a considerat de cuviință că Primăria Miroslava și Consiliul Județean ar trebui să suporte costul reparației. 

În plus, acesta s-a prezentat în instanță cu cazul său și a solicitat magistraților să hotărască cine trebuie să achite reparația mașinii sale, Dacia Sandero. 

Bărbatul a dus o adevărată luptă în instanță cu reprezentanții Consiliului Județean, care au respins doleanțele ieșeanului. Reprezentanții Consiliului Județean au susținut că suma solicitată nu corespunde unei evaluări obiective a prejudiciului, ci reprezintă prețurile percepute de un service. 

Totodată, autoturismul ieșeanului era fabricat în anul 2009. Indiferent dacă era în perfectă stare de funcționare, valoarea sa nu depășea 2.500 de euro, ceea ce înseamnă că reparația este mai scumpă decât mașina. 

Potrivit unei expertize efectuate în acest caz, valoarea cheltuielilor de reparații a fost stabilită la 21.500 de lei, sumă care depășește cu mult evaluarea făcută de atelierul auto la care a apelat Ion C. 

„În consecinţă, instanţa constată ca fiind îndeplinite condiţiile tragerii la răspundere civilă ale pârâţilor UAT Comuna Miroslava şi Consiliul Local Miroslava pentru prejudiciile produse, din probatoriul analizat, rezultând dovada prejudiciului pretins, al faptei lucrului, a existenţei raportului de cauzalitate între fapta lucrului şi prejudiciu, precum şi faptul că paza juridică a lucrului este deţinută de pârâţi. 

De asemenea, instanţa nu poate reţine existenţa unui caz de forţă majoră sau a altei împrejurări care să constituie o cauză exoneratoare de răspundere", au decis magistraţii Judecătoriei. 

Astfel, Primăria Miroslava trebuie să-i plătească bărbatului despăgubiri în valoare de 17.660 de lei.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite