Calvar pentru o fată de 14 ani din Iași: a fost violată de 16 ori de tatăl său. Bărbatul a fost dat în urmărire națională

0
Publicat:

O copilă de 14 ani din Iași a trecut printr-un adevărat calvar, întrucât a fost forțată de tatăl ei, în vârstă de 37 de ani, să întrețină relații sexuale în repetate rânduri. Povestea a ieșit la iveală la jumătatea lunii februarie când fiica bărbatului și-a luat inima în dinți și i-a povestit mamei sale chinurile la care a fost supusă încă din anul 2021.

Bărbatul din Iași care și-a violat fiica de 16 ori
Tatăl minorei a fost dat în urmărire națională. Foto Poliția Română

După ce fata i-a mărturisit mamei sale calvarul prin care a fost obligată să treacă, aceasta a sesizat imediat autoritățile. Oamenii legii au dat startul unei anchete și au strâns dovezi care să confirme declarațiile minorei. 

De asemenea, tatăl minorei, Croitoriu Ionuț Cătălin, care a fost dat în urmărire națională, a dat bir cu fugiții din momentul în care povestea a ieșit la lumină. 

Coșmarul a început din anul 2021

Potrivit procurorilor din Iași, copila a fost violată de 16 ori de tatăl său. 

În data de 12.02.2024, mama unei persoane vătămate minore a sesizat organele de cercetare penală, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 14 ani, i-a adus la cunoștință că tatăl său, începând cu anul 2021, a atins-o de mai multe ori în zonele intime, întreținând, totodată, cu ea raporturi și acte sexuale împotriva voinței sale. 

În urma cercetărilor efectuate, prin ordonanța din data de 01.03.2024, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de tatăl persoanei vătămate minore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată, prev. de art. 2181 alin. 2 și alin. 4 lit. a  Cod pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Cod Penal (16 acte materiale, din care unul în forma tentativei), și corupere sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin. 4 Cod pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod Penal”, a spus procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, conform BZI. 

Arestare preventivă în lipsă 

Ba mai mult, relațiile sexuale s-au consumat și într-o vacanță în afara țării și locuri publice, iar ultimul act sexual a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie. 

În vara anului 2021 și în perioada septembrie 2022 – februarie 2024, inculpatul de gen masculin, tatăl persoanei vătămate minore, în timp ce se afla cu cea din urmă în diferite locuri din mun. Iași, dar și pe raza aceluiași județ, chiar și în locuri publice, ar fi constrâns-o să îi efectueze, dar și să suporte mai multe acte sexuale orale. În continuare, în perioada februarie 2023-februarie 2024, ar fi supus-o la mai multe acte sexuale anale, un astfel de act având loc și în luna iunie 2022, în timpul unei vacanțe petrecute în afara țării. S-a mai reținut în actul de inculpare faptul că în luna decembrie 2023 ar fi încercat să întrețină un raport sexual cu persoana vătămată, acțiune care nu a fost consumată, deoarece persoana vătămată acuza dureri foarte mari. 

În final, s-a mai reținut că, la data de 27.01.2024, inculpatul ar fi constrâns-o pe fiica sa minoră să îi efectueze un act sexual oral, dar și să suporte, la rândul său, alte acte sexuale. Față de neprezentarea inculpatului la procedurile judiciare, la data de 07.03.2024, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a admis cererea organelor de urmărire penală și a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului aferent, pentru săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată, prev. de art. 2181 alin. 2 și alin. 4 lit. a  Cod pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Cod Penal. 

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, a mai dezvăluit procurorul Ștefan Fânariu. 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite