Un polițist din IGPR și un proprietar sucevean de gater, trimiși în judecată. Afaceristul ar fi dat mită 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupție au trimis în judecată, în stare de arest prevenitv, un polițist de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din IGPR pentru că ar fi primit mită de la un afacerist, ca să-l scape de acuzația de evaziune fiscală. Suceveanul este cercetat în libertate.

gater Suceava, foto: arhivă
gater Suceava, foto: arhivă

Cei doi au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA. La data comiterii faptelor, cel aflat acum în arest era agent de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. -Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Proprietarul gaterului, din localitatea suceveană Bogdănești, este cercetat în libertate pentru dare de mită și cumpărare de influență.

Procurorii DNA susțin că, în perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins de la celălalt inculpat, cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro. Două treimi din sumă erau pentru polițist și o treime pentru un intermediar, se precizează în rechizitoriul procurorilor ADN.

Polițistul ar fi dat afaceristului informații din dosar

Banii respectivi ar fi fost pretinși de Bîzăran Mihai-Cătălin în schimbul promisiunii că ar face cercetări astfel încât prejudiciul pe care l-ar fi făcut omul de afaceri să fie stabilit într-un cuantum redus, precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală.

Polițistul a mai promis afaceristului sucevean că va interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare. Pedeapsa în acest caz ar fi fost mult redusă.

Inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis gateristului informații nedestinate publicității din dosarul respectiv, dar și cum se vor derula cercetările în continuare.

Firma gateristului respectiv a avut în 2021 o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, profitul ridicându-se la un milion de euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite