Atenţie mare atunci când arunci gunoiul! Autorităţile sancţionează în mai multe cartiere din Iași

0
Publicat:

Colectarea selectivă a deşeurilor este o problemă arzătoare, cunoscută la nivel naţional. Astfel, din cauza lipsei infrastructurii sau pur şi simplu din nepăsare, mulţi români aleg să arunce gunoiul necorespunzător.

Colectare selectivă SURSĂ Salubris S.A.
Colectare selectivă SURSĂ Salubris S.A.

Autorităţile locale din Iaşi au decis să schimbe acest lucru şi au luat o serie de măsuri drastice prin care încearcă să informeze, să educe dar şi să sancţioneze cetăţenii care nu respectă regulile impuse. Astfel, Salubris Iaşi, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, a implementat un program intitulat „Pune deşeurile la locul lor! Respectă legea!".

În următoarea perioadă va avea loc această campanie, care va fi organizată şi derulată de Salubris S.A. cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi. Această primă campanie de anvergură, derulată în municipiul Iaşi în acest an, are ca scop gestionarea corespunzătoare a deşeurilor şi se va desfăşura cu implicarea angajaţilor companiei de salubritate în discuţii directe cu beneficiarii serviciilor, în vederea informării acestora asupra noilor modificări legislative", precizează reprezentanţii Salubris Iaşi.

Angajaţii companiei de salubrizare vor fi prezenţi în cartierele Iaşului

Conform informaţiilor oferite de organizatorii proiectului, reprezentanţii companiei de salubrizare din Iaşi vor fi prezenţi în fiecare zi de luni, în intervalul 9.00-11.00, în cartierele oraşului, pentru a oferi ieşenilor informaţiilor necesare. 

Ne vom afla în cartierele din municipiul Iaşi pentru a informa cetăţenii asupra noilor acte normative, sprijinindu-i cu detalii în ceea ce priveşte respectarea normativelor în domeniul colectării deşeurilor. Aşteptăm toţi cetăţenii municipiului Iaşi să fie alături de noi colectând separat deşeurile, pentru protejarea mediului înconjurător şi pentru onstruirea unui oraş verde", adaugă reprezentanţii Salubris Iaşi.

Conform legislaţiei în vigoare, cetăţenii au obligaţia de a realiza colectarea selectivă a deşeurilor. Cei care refuză să face acest lucru se vor alege cu penalizări la tariful de salubrizare. Pe lângă informarea pe cale verbală, angajaţii Salubris Iaşi împart şi pliante cu informaţii utile, prin care încearcă să îi înveţe pe ieşeni să colecteze selectiv.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri