Serbările Zăpezii din staţiunea Parâng au loc în weekend: zeci de turişti sunt invitaţi la competiţiile de schi şi săniuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Parâng. FOTO: IJJ Hunedoara.
Staţiunea Parâng. FOTO: IJJ Hunedoara.

Zeci de turişti sunt invitaţi să participe la competiţiile de schi şi de săniuş care vor avea loc în acest sfârşit de săptămână în Staţiunea Parâng, în cadrul “Serbărilor Zăpezii”.

Turiştii sunt aşteptaţi în staţiunea Parâng la cea de-a XIII-a ediţie a „Serbărilor Zăpezii”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Pro-Parâng, în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroşani şi Clubul Sportiv Şcolar Petroşani şi va avea loc în perioada 12 - 13 martie 2016. Condiţiile din acest an sunt foarte dificile, spun organizatorii, stratul de zăpadă fiind mic, iar temperaturile ridicate.

Locul de desfăşurare al serbărilor este Pârtia A – zona cabana INEFS, dar, în funcţie de condiţiile din ziua concursului, organizatorii ar putea a schimba locaţia pentru a asigura condiţii cât mai bune şi sigure pentru desfăşurarea celor două zile de concurs.

Competiţia debutează sâmbătă, când este programat un concurs de sanie pentru copii până la 18 ani pe trei categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani, 12-18 ani, cu începere de la ora 11.30; parada măştilor de carnaval (se premiază ceea mai originală mască realizată de concurent s-au achiziţionată) şi jocuri distractive pe pârtie. Festivitatea de premiere va avea lor la ora 14.30.

Duminică va avea loc concursul de schi alpin, probă de slalom deschis pentru toate categoriile de vârstă: sub 8 ani două categorii, 8-12 ani, 12-18 ani, 18-30 ani, 30-45 ani, 45-60 ani, peste 60 ani, cu începere de la ora 11.30. Cei mai buni sportivi vor fi premiaţi la festivitatea programată tot pentru ora 14.30. Cele mai bune rezultate şi nu numai vor fii răsplătite cu diplome, medalii, cupe şi premii surpriză.


Vă recomandăm şi:

10 locuri de vis din Valea Jiului, ţinutul momârlanilor, al munţilor înalţi şi al trecătorilor ce străbat sălbăticia

Valea Jiului nu înseamnă doar minerit şi oraşe în care trăiesc comunităţi cu o situaţie economică defavorizată. Zona din sudul judeţului Hunedoara este una dintre cele mai ofertante din punct de vedere turistic. Mărturie stau numeroasele locuri de agrement din Masivul Parâng, peisajele sălbatice ale Defileului Jiului, cheile străbătute de râuri repezi şi staţiuniel Straja şi Parâng.

Minivacanţa de 1 Decembrie, petrecută în staţiunea Straja din judeţul Hunedoara. Ce puteţi face în zonă

În judeţul Hunedoara, cele mai ofertante locuri de petrecere a mini-vacanţei de 1 Decembrie sunt staţiunile montane din Valea Jiului, Straja şi Parâng.

Trasee turistice în Parâng: priveliştile magice ale munţilor înalţi ai Hunedoarei, împodobiţi cu lacuri glaciare

Munţii Parâng au creste abrupte, vârfuri de peste 2.400 de metri şi lacuri glaciare adânci, cuprind rezervaţii naturale importante şi sunt străbătuţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Traseele turistice din Parâng sunt accesibile şi oferă privelişti impresionante călătorilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite