Patruzeci de turişti din Cluj blocaţi în Munţii Parâng din cauza viscolului, recuperaţi de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme rea în Munţii Parâng
Vreme rea în Munţii Parâng

Patruzeci de turişti din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, aflaţi pe un traseu montan greu accesibil din Munţii Parâng au rămas blocaţi, luni, din cauza viscolului, ei fiind recuperaţi de jandarmi în condiţii de siguranţă şi duşi în staţiunea unde erau cazaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Andrada Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, luni, în jurul orei 13.00, a fost semnalat la numărul de urgenţe 112 faptul că un grup de 40 de persoane a rămas blocat în Munţii Parâng. "Ni s-a semnalat că un grup de 40 de persoane s-a blocat pe munte. Nu mai vedeau traseul din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ne-au comunicat reperele, ei aflându-se pe un traseu montan greu accesibil, marcat cu roşu. Li s-a transmis să rămână pe loc, iar patru jandarmi şi patru salvamontişti au urcat până la ei", a declarat Andrada Pop.

Găsiţi după o oră şi jumătate

Cele 40 de persoane blocate pe munte au fost găsite după o oră şi jumătate.  "Cu toţii au fost găsiţi în regulă, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unul singur a avut nevoie de o pătură în plus şi un ceai cald. Cu toţii au fost duşi în staţiunea Parâng, unde se cazaseră", a mai declarat Andrada Pop. Grupul de 40 de persoane era format din tineri din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. În Munţii Parâng a nins în ultimele zile, iar luni vântul viscoleşte zăpada.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite