Instalaţiile staţiei de epurare a apelor din Deva au fost înfundate cu tone de cârpe şi şerveţele umede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia de epurare a apelor uzate din Deva. Foto: Apa Prod.
Staţia de epurare a apelor uzate din Deva. Foto: Apa Prod.

Instalaţiile staţiei de epurare a apelor uzate din Deva fac cu greu faţă volumului uriaş de şerveţele umede şi cârpe pe care localnicii le aruncă în sistemul de canalizare.

Zeci de metri cubi de şerveţele umede şi cârpe au ajuns în Staţia de epurare a apelor uzate din Deva, în urma ploilor torenţiale din data de 19 iulie 2021, a informat Apa Prod Deva, societatea care administrează reţeaua de apă şi canalizare din zona Devei şi Hunedoarei.

Imagini dramatice în Deva. Centura s-a transformat într-un un lac imens. „Este jale!” VIDEO

Furtuna violentă a „măturat” Hunedoara şi Deva. Ce pagube au făcut fenomenele meteo extreme FOTO VIDEO

„Aceste obiecte au fost aruncate de către cetăţeni în sistemul de canalizare, riscând blocarea acestuia şi apariţia inundaţiilor în gospodării, subsoluri de bloc sau pe anumite porţiuni de drum. Facem, din nou, un apel la spiritul civic al utilizatorilor sistemului de canalizare şi îi rugăm să nu mai arunce în wc şerveţele umede, cârpe şi scutece”, au precizat reprezentanţii societăţii din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.


Grătarele staţiei de epurare, blocate cu gunoaie. Foto: Apa Prod.

Staţia de epurare din Deva, modernizată în 2013, este dimensionată la un debit evacuat de 833 l/s. Treapta mecanică de epurare este compusă din: grătare rare şi staţie pompare echipată cu patru pompe submesrsibile, bazine de colectare ape uzate vidanjate, grătare dese; deznisipator şi separator de grăsimi; camere de distribuţie pentru apele uzate şi decantate.

statia de epurare deva foto apa prod deva

Epurarea biologică are loc în reactoare tip Caroussel. Debitul de apă uzată este direcţionat către cele 3 linii de epurare biologică. Fiecare linie biologică cuprinde o zonă anaerobă pentru îndepărtarea fosforului şi o zonă aerobă cu nitrificare şi denitrificare a compuşilor de azot.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Reparaţii la repezeală pe drumul Lacului Cinciş. Marile probleme ale şoselei au rămas „neclintite”

Cele mai mari inundaţii din Retezat. 22 de ani de la viiturile mortale care au spulberat o colonie muncitorească

Cod Roşu de furtuni în zona Bradului. Centrul municipiului şi drumul naţional au fost blocate de ape VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite