Trei bărbaţi prinşi, în judeţul Galaţi, cu aproximativ un kilogram de cocaină. Drogurile valorează o mică avere

0
Publicat:

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Vrancea după ce au fost prinşi în flagrant delict, în judeţul Galaţi, cu aproximativ un kilogram de cocaină, drog pe care încercau să îl vândă.

Traficanții confecționau ilegal și țigări FOTO DIICOT
Traficanții confecționau ilegal și țigări FOTO DIICOT

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea au reținut pentru 24 de ore trei inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

 Măsura a fost luată după ce aceştia au fost prinşi în flagrant în judeţul Galaţi, în timp ce deţineau în scopul comercializării, pentru suma de 57.000 euro, cantitatea de aproximativ un kilogram de cocaină, drog de mare risc.

 „Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada februarie-martie 2024, unul dintre inculpaţi a procurat, deţinut şi vândut prin intermediul coinculpaţilor droguri de mare risc (cocaină) către consumatori de pe raza judeţelor Bacău şi Galaţi”, au precizat reprezentanții DIICOT.

 În acest dosar au fost puse în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Bacău şi Suceava, fiind identificate şi ridicate cantităţi importante de materiale pentru fabricarea ilegală de ţigarete (23 de saci), mai multe cutii cu tuburi, baxuri cu pachete goale, folii de staniol şi alte accesorii, o maşină electrică pentru confecţionat ţigarete, precum şi alte mijloace de probă.

 A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea.

 Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate Bacău şi Suceava şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite