Mama care și-a lăsat copiii să moară de foame și de frig. A asistat impasibilă la suferința sfâșietoare a propriei fetițe

0
Publicat:

O femeie a fost condamnată la închisoare după ce s-a descoperit că nu le asigura copiilor săi hrana de care aveau nevoie şi nici căldura în locuinţă pe timpul sezonului rece. În plus, a ieșit la iveală că și-a opărit accidental fetița de trei ani și nu a anunțat medicii, deși copila suferea cumplit.

Femeia și-a supus copiii la suferințe inimaginabile FOTO Shutterstock
Femeia și-a supus copiii la suferințe inimaginabile FOTO Shutterstock

Curtea de Apel Galați a condamnat-o definitiv în 27 februarie pe C.Z.S., o femeie din județul Galați, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, aceasta a fost obligată să îi plătească unuia dintre cei mai patru copii ai săi, o fetiță care la data faptei avea 3 ani, daune morale de 5.000 de lei.

Faptele de care a fost găsită vinovată gălățeanca sunt de o gravitate extremă. Anchetatorii au stabilit că, în perioada decembrie 2019 – 14 ianuarie 2020, a lăsat fără supraveghere, în locuința sa din comuna gălățeană Scânteiești, nu a asigurat hrană suficientă şi nici căldură în locuinţă pe timpul sezonului rece pentru cei patru copii ai săi minori, punând astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestora.

De menționat este că tatăl copiilor este încarcerat în prezent, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate. Aproximativ în jurul datei de 1 februarie 2020, femeia și-a opărit accidental unul dintre copii, o fetiță de 3 ani, prin răsturnarea unei oale cu apă fierbinte pe ea.

În loc să anunțe ambulanța, gălățeanca și-a lăsat copilul să sufere timp de aproape trei săptămâni, timp în care a tratat-o cu un spray pentru arsuri.

O asistentă socială de la primăria comunei Scânteiești a fost trimisă pe 14.012020 de către viceprimar să facă verificări, întrucât o persoană anonimă sesizase faptul că unul dintre copiii acesteia este rănit, în urma opăririi cu apă.

Micuții au fost preluați de Protecția Copilului

Asistenta socială a observat că fetița de trei ani prezenta leziuni la nivelul membrelor superioare și pe torace, care semănau cu niște arsuri. A sunat imediat la 112 și a solicitat prezența ambulanței pentru a transporta copila la spital.

„Până la venirea ambulanței, a întrebat-o pe inculpată de când se află minora în această situație, iar aceasta a precizat că în urmă cu aproximativ 10 zile, a găsit-o pe fiica sa opărită, însă nu a anunțat ambulanța, întrucât i-a fost teamă. A întrebat-o dacă a mers la medicul de familie și i-a răspuns că nu a făcut acest lucru, deoarece știe să o trateze singură, fără intervenția medicului”, se menționează în rechizitoriu.

Micuța a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, unde s-a constatat că a suferit o arsură termică prin lichid fierbinte, veche de aproximativ trei săptămâni, pe o suprafață corporală de aproximativ 15%, pentru a cărei vindecare a avut nevoie de 60-70 de zile de îngrijiri medicale.

Copiii au fost preluați de reprezentanții DGASPC Galați și beneficiază în prezent de măsurile de protecție care se impun în astfel de cazuri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite