Iniţiativă admirabilă la Galaţi: oamenii vulnerabili la coronavirus sunt ajutaţi de voluntari la cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Iniţiativa civică numită „Cumpărături la uşa ta” se desfăşoară simplu: oamenii sună la un număr de telefon şi spun ce au nevoie (sunt vizate: alimente, produse de igienă şi medicamentele), voluntarii cumpără şi aduc acasă, iar plata produselor se face în baza bonului de casă.

Din 29 aprilie, persoanele în vârstă sau nedeplasabile din municipiul Galaţi şi din comunele învecinate pot apela la voluntarii „Cumpărături la uşa ta”. Cei care au cea mai mare nevoie să rămână acasă în această perioadă sunt ajutaţi să-şi cumpere alimente, produse de igienă şi chiar medicamentele necesare fără să părăsească siguranţa propriului domiciliu.

„Disponibil până acum doar în Bucureşti şi Ilfov, «Cumpărături la uşa ta» este o iniţiativă civică a Geeks for Democracy, la care ne-am alăturat şi noi, iniţiativă de care au beneficiat deja peste o mie de familii şi persoane cu vulnerabilitate crescută în faţa coronavirusului”, spune Bogdan Dumitrescu, reprezentantul partenerului local (Centrul de Iniţiativă Comunitară) al proiectului umanitar.

Cum funcţionează

Doritorii sună la numărul unic 0727.03.03.03, zilnic între orele 8,00 şi 21,00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care le livrează rapid produsele. Livrarea este gratuită - persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Sutele de voluntari din proiect respectă cu stricteţe recomandările de prevenţie şi sunt echipaţi corespunzător - mască, mănuşi, dezinfectant - iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De asemenea, alimentele perisabile şi neperisabile livrate, precum şi produsele de igienă sunt pregătite în pachete înainte să ajungă „la raft” şi preluate din spaţii special amenajate, în aşa fel încât interacţiunea livratorilor şi timpul petrecut de aceştia în magazine este scăzut.

Cum puteţi ajuta

Dacă ştiţi sau faceţi parte dintr-o iniţiativă similară din alt judeţ decât cele acoperite deja, cei de la Geeks for Democracy vă pun la dispoziţie sistemul deja testat, dispeceratul şi parteneriatul cu lanţurile de magazine Kaufland şi Selgros, ceea ce înseamnă că sunt disponibile pachete gata pregătite care pot fi livrate rapid şi eficient către beneficiari. Totuşi Centrul de Iniţiativă Comunitară caută şi antreprenori locali dispuşi să se alăture proiectului.

Dacă ştiţi posibili beneficiari: persoane în vârstă, cu dizabilităţi sau alte afecţiuni, familii monoparentale care au nevoie de ajutor, precum şi persoane care nu-şi pot permite produse de strictă necesitate, povestiţi-le despre „Cumpărături la uşa ta”.  Mai multe detalii despre acest proiect de ajutorare a celor aflaţi în nevoie găsiţi pe site-ul https://g4d.ro/cumparaturi/.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite