A umilit doi poliţişti veniţi să îi aducă o citaţie. Oamenii legii au fost la un pas să fie omorâţi, au scăpat cu fuga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat anchetat pentru conducere fără permis şi violenţă în familie şi-a pierdut controlul când în curtea lui au intrat doi poliţişti ca să îi înmâneze o citaţie. Individul i-a atacat cu un satâr şi apoi cu o furcă, iar pentru că nu au plecat suficient de repede, a aruncat în ei cu pietre de mari dimensiuni.

Un bărbat din localitatea gălăţeană Matca a fost condamnat de Judecătoria Tecuci la un an şi trei luni de închisoare cu suspendarea executării pentru ultraj şi distrugere. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Anchetatorii au stabilit că, pe 28 mai 2020, individul a ameninţat doi agenţi de Poliţie cu un satâr şi o furcă după ce a primit o citaţie într-un dosar penal în care era cercetat.

Cu o zi în urmă, bărbatul, care conduce o maşină de lux marca Audi A6, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, fiind anchetat pentru conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. 

Individul este cercetat şi într-un alt dosar pentru violenţă în familie. Când i-a văzut pe cei doi poliţişti în curtea casei sale şi a aflat pentru ce veniseră, a început să îi ameninţe cu moartea şi i-a atacat.

„A început să manifeste un comportament antisocial, devenind violent în limbaj şi gesturi, adresând injurii precum şi ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea către lucrătorii de poliţie, folosind de mai multe ori expresia: «vă omor, vă tai capul»”, au stabilit anchetatorii după audierea martorilor care au asistat la incident.

„Bag furca în voi”

Bărbatul a intrat în casă şi a revenit cu un satâr, continuând să îi ameninţe cu moartea pe poliţişti. Soţia acestuia şi unul dintre agenţii de poliţie au reuşit să îl calmeze pe moment. La scurt timp, văzând că oamenii legii nu au plecat din curtea lui, individul s-a înarmat cu o furcă, cu care s-a îndreptat ameninţător spre poliţişti.

„A început să se manifeste din nou violent, adresând din nou ameninţări cu acte de violenţă la adresa acestora, îndreptându-se înspre o anexă a locuinţei, de unde a luat o furcă cu care a venit ameninţător înspre poliţişti, adresându-le acestora ameninţări cu moartea, folosind expresia: «bag furca în voi», «vă omor», moment în care unul dintre agenţii de poliţie  împreună cu soţia inculpatului au intervenit, reuşind să îl oprească pe acesta din acţiunea violentă şi să îl deposedeze de furcă”, se menţionează în rechizitoriu.

Ca să scape, poliţiştii au părăsit curtea şi s-au adăpostit lângă autospeciala de Poliţie. Bărbatul certat cu legea a început să arunce în ei cu pietre de mari dimensiuni, avariind serios autospeciala. Ca să nu fie răniţi grav sau chiar ucişi, cei doi poliţişti s-au urcat în maşină şi au plecat rapid de la faţa locului.

„Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia”

Ulterior, agresorul a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj şi distrugere, iar instanţa i-a aplicat o pedeapsă cu suspendarea executării sub supraveghere, considerând că acesta poate fi adus pe calea cea bună fără executarea efectivă a pedepsei de un an şi trei luni la care fusese condamnat.

„Inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, astfel încât instanţa are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”, este concluzia instanţei de judecată.

Bărbatul a fost obligat să îi plătească unuia dintre poliţiştii ameninţaţi cu mnoartea daune morale de 1.000 de lei şi să achite o despăgubire de 2.864 de lei către IPJ Galaţi pentru avarierea autospecialei de Poliţie.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Poliţiştii care au scăpat cu fuga ca să nu fie linşaţi. „Vreau să omor un poliţist, oricum mă duc la puşcărie, de ce m-aţi deranjat de la furat?“

Românul care a semănat teroare în Italia. Oamenii au vrut să îl linşeze pentru că a intrat cu maşina în trecători

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite