Un economist şi un psiholog scriitor, în cursa pentru a fi parlamentari USR de Vrancea. Cine se mai află pe liste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Mălureanu şi Florin Purluca
Liviu Mălureanu şi Florin Purluca

Useriştii vrânceni au avut la dispoziţie trei zile să-şi desemneze favoriţii la funcţiile de deputat şi senator din Parlamentul României.

După trei zile de alegeri interne în cadrul filialei USR Vrancea, care s-au desfăşurat între 10 şi 12 octombrie, au fost stabiliţi candidaţii acestei formaţiuni politice la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Pentru funcţile de deputaţi şi senatori au fost depuse mai multe candidaturi, iar votul dat de delegaţii stabiliţi la Conferinţa Judeţeană  a statuat ordinea acestora pe liste.

La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Liviu Mălureanu, economist, vicepreşedinte USR, care la alegerile locale a renunţat la candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea în favoarea celui care a devenit preşedinte al acestui for, liberalul Cătălin Toma. Liviu Mălureanu are experienţă şi de consilier local în sectorul III din Bucureşti, unde a activat în legislatura 2016-2020 din partea USR. 

Pe locul doi la deputaţi se află Silviu Gavrilă, director economic al unei firme private din Focşani, membru în Biroul Judeţean USR Vrancea. Lista continuă cu Ana Maria Bălan, art creator, membru USR Panciu şi Cosmin Marin, economist, membru USR Adjud.

La Senat, favoritul useriştilor votanţi a fost Florin Purluca, de profesie asistent medical, psiholog şi scriitor de literatură Science Fiction, iar pe locul doi la funcţia de senator se află  Florinel Agafiţei, profesor doctor în filosofie.

“Vrancea are nevoie de parlamentari pentru a merge mai departe în lupta pentru înlăturarea hoţiei, corupţiei şi pentru promovarea meritocraţiei. Vrancea are nevoie de oameni curaţi în politică şi prin ei trebuie să aducem curăţenia în Parlamentul României şi celelalte structuri care depind de legislativ. Puteţi contribui cu o semnătură la această schimbare.  USR trebuie să aibă cât mai mulţi parlamentari în Parlamentul României şi reprezentanţi în Guvern”, au precizat reprezentanţii USR Vrancea.

Se aşteaptă ca şi filiala PLUS Vrancea să-şi desemneze proprii candidaţi apoi cele două partide aliate îşi vor armoniza poziţiile şi vor prezenta o listă finală cu care vor merge să se bată în alegeri.

Vrancea nu are niciun parlamentar USR, în 2016 candidatul de atunci, Virgil Petrea, ratând la mustaţă intrarea în Parlament.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Precizări ale aleşilor USR-PLUS în Consiliul Local Focşani: „Nu facem alianţă cu PSD”

VIDEO Candidaţii Alianţei USR PLUS la Primăria şi Consiliul Local Focşani au votat pentru un oraş în care merită să trăieşti

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite