Vlad Pascu rămâne după gratii: „Îmi asum fapta respectivă, încerc să merg mai departe“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii din Mangalia au prelungit cu încă 30 zile arestul preventiv pentru Vlad Matei Pascu, tânărul de 19 ani care a urcat drogat la volan și a omorât doi studenți cu mașina, la ieșire din localitatea 2 Mai (Constanța).

Vlad Pascu, cu tricoul „Drogurile sunt viața mea“ SURSA V.P.
Vlad Pascu, cu tricoul „Drogurile sunt viața mea“ SURSA V.P.

Avocatul lui Vlad Matei Pascu a cerut judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu și a invocat, ca temeiuri noi, faptul că s-a admis procedura simplificată, dar și faptul că judecătoarea a respins cererea apărătorilor familiilor victimelor, de a schimba încadrarea juridică din ucidere din culpă, în omor calificat și din vătămare corporală din culpă în tentativă la omor.

Judecătoarea Popoviciu, care judecă fondul cauzei, a decis însă să îl mențină în arest, mai exact la Penitenciarul Poarta Albă, unde acesta se afla încarcerat.

Probabil într-o încercare de a reabilita imaginea fiului său, Mihail Pascu l-a invitat pe protestatarul Marian Ceaușescu să înregistreze o convorbire între el și fiul său.

Din interceptările pe care procurorii DIICOT le au la dosarul cauzei, în care întreaga familie este trimisă în judecată pentru trafic de droguri, la un moment dat Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu și fosta soție a lui Mihail Pascu, îi spunea fiului său că va plăti articole de presă pozitive.

În înregistrarea realizată luni, 8 aprilie 2024, Vlad Matei Pascu îi spune lui Ceaușescu că este distrus atât fizic, cât și psihic și că are „o grămadă de remușcări”.

Întrebat ce ar face dacă ar putea să dea timpul înapoi, Pascu spune: „Aș porni pe altă cale și mi-aș face altă viață, nu în sensul cum a fost până acum. Știu că ce am făcut a fost greșit, și am pierdut mult timp, și s-a întâmplat și tragedia asta cu acei doi oameni, care nu pot să se mai întoarcă în momentul de față, aș da orice să dau timpul înapoi, să fac lucrurile cu totul diferit“. 

Pascu nu ezită să dea vina pe jurnaliști pentru modul în care îl prezintă, susținând că el ar fi de fapt, în realitate, o altă persoană.

„S-a creat o imagine, eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează arată partea neagră a mea, nu arată nimic din lucrurile bune pe care le-am făcut în viața asta. Acum îmi asum fapta respectivă, încerc să merg mai departe și sper că la un moment dat să aduc plus valoare și să fac înapoi măcar 10 la sută din ce am stricat", a afirmat Pascu.

Tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai, în zorii zilei de 19 august 2024, a comentat și reacția tatălui Robertei Dragomir, care a afirmat la termenul trecut al procesului: „Eu îl voi judeca pe Pascu".

„Este în suferință, eu nu am cum să îmi dau seama și nu am cum să mă pun în locul lui dar clar suferă foarte mult, pot să înțeleg și să îmi asum orice fel de injurii pe care o să mi le aducă“, i-a spus Vlad Pascu lui Marian Ceaușescu.

Pasibil de cel puțin 10 ani de închisoare, Vlad Matei Pascu va avea pedeapsa redusă cu o treime pentru că și-a recunoscut fapta; din pedeapsă se va deduce și perioada pe care a petrecut-o în arest preventiv.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite