IPS Teodosie va boteza fetița din Alba a cărei mamă a murit la trei zile de la naștere. Tânăra avea șapte copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Alba, mamă a șapte copii, a murit duminică, la trei zile de la nașterea unei fetițe. Ambulanța a ajuns cu greu la locuința ei, din cauza vremii nefavorabile. Impresionat de povestea ei, ÎPS Teodosie a anunțat că vrea să boteze fetița rămasă orfană la doar câteva zile de la naștere.

IPS Teodosie FOTO Vali Vădănoiu
IPS Teodosie FOTO Vali Vădănoiu

O tânără în vârstă de 33 de ani a murit după ce a născut al șaptelea copil acasă în Apuseni, în satul Dos, din comuna Scărișoara. Ulterior, atât femeia cât și copilul au fost preluați de pompieri și transportați la o ambulanță, dar mama în vârstă de 33 de ani nu a mai putut fi salvată, întrucât au apărut complicații.

Impresionat de povestea ei, ÎPS Teodosie a anunțat că vrea să boteze fetița rămasă orfană la doar câteva zile de la naștere.

Familia respectivă locuiește într-o casă izolată din Alba, cei mai apropiați vecini fiind la un kilometru distanță. În aceste condiții din centrul comunei până la casa femeii salvatorii SMURD spun că au avut nevoie de două ore de mers în zăpadă, pentru a ajunge la femeie. Din păcate a fost prea târziu, aceasta murind între timp.

În momentul în care au ajuns la victimă, cu ajutorul unor tractoare „medicii au început manevrele de resuscitare care, din nefericire, nu au avut succes, fiind declarat decesul femeii”, potrivit sursei citate.

Autoșenilata cu care salvatorii au urcat până la locuința familiei FOTO ISU Alba
Autoșenilata cu care salvatorii au urcat până la locuința familiei FOTO ISU Alba

Cum situația familiei era una complicată, a fost nevoie de intervenția DGASPC Alba. Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia în concubinaj cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă singur de șapte copii. Cel mai mare are 12 ani.

Deocamdată, au fost preluați de cei de la Protecția Copilului șase dintre copii în seara zilei de duminică, în jurul orei 19.00, iar noul născut va ajunge la DGASPC de îndată ce medicii vor permite acest lucru, bebelușul fiind internat la spital.

„Noi am preluat cei șase copii și urmează să-l preluăm și pe cel din spital odată ce suntem anunțați că este stabilizat. Vor fi în sistem, la asistenți maternali și vom avea grijă de ei. Copii sunt bulversați și de decesul mamei și de scoaterea din mediul în care au crescut, însă se vor echilibra. Astăzi vom lua legătura cu medic de familie sau la spital dacă trebuie să intervenim la vreunul din ei dar o să-i stabilizăm”, a declarat directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea.

Când alarma a fost dată, duminică în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a Serviciului de Ambulanță.

Femeia și copilul au fost preluați de pompieri și predați medicilor FOTO ISU Alba
Femeia și copilul au fost preluați de pompieri și predați medicilor FOTO ISU Alba

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentații ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de trei zile primesc îngrijiri medicale. Ulterior tânăra a intrat în stop cardio respirator și salvatorii au început manevrele de resuscitare.

Între timp, nou-născutul de trei zile a fost preluat de cei de la SMURD și transportat la spitalul din Câmpeni. La ora 12.35, reprezentații ISU Alba au anunțat că tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

IPJ Alba a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Necropsia urmează să stabilească cauza morții femeii. 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri