Mii de locuințe din Apuseni și Munții Sebeșului, fără energie electrică. Autostrada A1, închisă între Cunța și Boița

0
Publicat:

Mii de gospodării din Alba, din Munţii Apuseni şi Munţii Sebeşului, erau, duminică dimineaţa, fără energie electrică, din cauza avariilor provocate de viscol.

Echipele Electrica intervin pentru remedierea defecțiunilor FOTO Electrica Distribuție
Echipele Electrica intervin pentru remedierea defecțiunilor FOTO Electrica Distribuție

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, compania de electricitate a informat că, pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat „defecţiuni la 7,8 linii de transport energie electrică, două posturi transformare în zona Blaj, 21 posturi de transformare în zona Băiţa-Vârtop (372 abonaţi nealimentaţi) şi 39 posturi de transformare în zona Sebeş (3.462 abonaţi nealimentaţi)". În teren sunt echipe care lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

S-a acţionat, de asemenea, pentru degajarea carosabilului de un arbore căzut în Cugir, pe DJ 704, în zona barajului Râul Mic, şi de un arbore căzut pe DN 67C, între Şureanu şi Şugag.

Doi stâlpi au căzut pe şosea la ieşirea din localitatea Măhăceni, pe DC 86. ISU Alba aminteşte că Autostrada A1 este în continuare închisă circulaţiei pe ambele sensuri, din cauza ninsorii şi a viscolului, între Boiţa, judeţul Sibiu, şi Cunţa, judeţul Alba.

Duminică dimineața, 5 februarie, se desfășoară o intervenție contracronometru, la Șugag, pentru salvarea unor persoane care au rămas blocate cu mașinile în zăpadă, pe un drum forestier. Printre cei blocați se află și un copil.

Potrivit reprezentaților ISU Alba, din dispeceratul 112, salvatorii au fost anunțati că între cabana Perla Mărtiniei și Vad, trei mașini cu șase persoane și un copil au rămas blocate în zăpadă, pe un drum forestier. Alarma a fost dată în jurul orei 6.30, duminică dimineața.

Trei intervenții Salvamont în 15 minute

Echipajul Salvamont Alba a avut în cursul zilei de sâmbătă, 4 februarie 2023, trei intervenții în decursul unui sfert de oră. Astfel, o femeie s-a accidentat la pârtiile de la Domeniul Schiabil Sureanu. Avea suspiciune de fractură la tibie, însă starea femeii nefiind foarte bună, i s-a administrat oxigen.

La scurt timp, un accident cu ATV-ul s-a produs in Luncile Prigoanei. Aici salvatorii montani au constatat că un adult a suferit un traumatism cranio-cerebral însoțit fiind de un copil. La ambele cazuri persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, au fost imobilizate si predate echipajelor SMURD și Ambulanță.

În partea superioară a locului folosit pentru săniuțe, langă pârtiile de schi din stațiunea Vârtop, o tânără a căzut și și-a pierdut cunoștința. Diriginta fetei a rugat o persoana sa apeleze SNAU 112. Și în acest caz, salvatorii montani au intervenit de urgenta pentru acordarea primului ajutor. Fetiței i s-a administrat glucoza perfuzabil, iar apoi a început să își revină, au transmis cei de la Salvamont. Tânăra a fost transportată cu un SMURD la spitalul din Oradea.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri