Cel mai mare Centru de vaccinare din Dobrogea a fost deschis. Aici, pot fi făcute 40 de vaccinuri simultan FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozitional FOTO Calin Gavrilas
Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozitional FOTO Calin Gavrilas

Cel mai mare Centru de vaccinare din Dobrogea este amenajat în municipiul Constanţa, în cadrul Pavilionului Expoziţional.  El va putea primi, atunci când va fi cazul, până la 2.500 de persoane zilnic.

Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost pus la dispoziţia primăriei de către proprietarul acestuia-Consiliul Judeţean Constanţa. Aici, administraţia locală a organizat cel mai mare centru de vaccinare din Dobrogea, un centru care poate ajunge la o capacitate de 40 de fluxuri de vaccinare concomitent.

În primă fază, sunt deschise doar 6 fluxuri deoarece nu este nevoie de mai mult, deocamdată, spun autorităţile locale. Capacitatea va putea fi mărită pe măsură ce Constanţa va primi mai multe vaccinuri. În municipiul Constanţa va continua să funcţioneze şi Centru de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Modular de Campanie de pe Stadionul Portul.

Prezent luni, 8 februarie, la deschiderea Centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a declarat că nu se pune problema lipsei de personal medical care să asigure permanenţa centrului. „Există un bazin de personal medical pe care îl vom contacta şi vom face contracte cu domniile lor numai atunci când va fi nevoie. Nu are sens de pe acum să facem contracte.”

În prima zi de funcţionare a Centrului sunt programate aproximativ 570 de persoane la vaccinare. De ele se vor ocupa cele 17 cadre medicale care asigură funcţionarea centrului, în cadrul unei ture.

„Tot ceea ce vedeţi aici este, în cea mai mare parte din rezervele primăriei, mă refer la echipament. Trebuie să fim atenţi la fiecare bănuţ. A costat puţin organizarea cetrului”, a spuns Vergil Chiţac, primarul evitând să înainteze o cifră exactă a cheltuielilor.

Centru Vaccinare Constanta pavilion Expozitional Foto Calin Gavrilas

                                       Administrarea vaccinului FOTO: C.G.

Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanţa şi va funcţiona 12 ore în fiecare zi, în intervalul 8.00-20.00.

„Mă simt foarte bine. Sunt la rapel. Nu am avut nicio reacţie după primul vaccin. Am decis să mă vaccinez deoarece am un medic în familie. Să ştiţi că am făcut toate vaccinurile. Aici, la Pavilion, a mers bine. Cândam făcut afară (la Spitalul Modular de Campanie n.red.) ne-au programat la 7.30 şi au dat buzna peste noi alţii”, a declarat o doamnă, printre primele persoane vaccinate în noul centru.

centrul de vaccinare Pavilion Expozitional FOTO Calin Gavrilas

                     Zona de aşteptare pentru înregistrare foto: C.G.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 30.444 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 766 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Până duminică seară, erau 239 de persoane internate, dintre care 235 din judeţul Constanţa şi 4 din alte judeţe. 

Centru Vaccinare Constanta pavilion Expozitional Foto Calin Gavrilas

                        Intrarea în Centrul de vaccinare foto: C.G.

De asemenea, la nivelul judeţului sunt 2.089 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 834 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Centrul de vaccinare Constanta foto Călin Gavrilas

                  Zona de aşteptare a persoanelor care s-au vaccinat FOTO: C.G

Pe aceeaşi temă: 

Avertismentul medicilor veterinari despre un „antidot Covid-19“: „Ivermectina are efecte cancerigene“ 

Cum au rămas farmaciile veterinare fără Ivermectină. „Nu-l mai găsiţi în România, au golit toate depozitele“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite