UPDATE A opta tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 163.800 doze, nu a mai ajuns în România din cauza vremii din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CNCAV
FOTO CNCAV

Cursa aeriană care trebuia să aducă în România a opta tranşă de vaccin Pfizer / BioNTech a fost anulată din cauza condiţiilor meteo din Germania. Avionul nu a putut decola din cauza viscolului.

UPDATE: Nu au mai putut ajunge astăzi, s-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi, monitorizăm situaţia - ori astăzi, ori mâine. Dacă nu, am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale, dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină astăzi, oricum sunt doze de rapel, suntem ok în următoarea perioadă, deci nu se reprogramează nimeni” a declarat premierul Florin Cîţu privitor la cursa care trebuia să transporte vaccinul anti-COVID..

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se ştie când va fi reprogramat zborul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţase că a opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, soseşte luni în ţară, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.Astfel, „procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 53.820 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 19.890 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 16.380 doze; - Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 22.230 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 11.700 doze”, arată un comunicat de presă al CNCAV.

Conform sursei citate, în centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţie, adaugă sursa menţionată.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare este actualizată şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, completează CNCAV.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite